star_on

Що таке серотонін і як його підвищити

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Серотонін – біологічно активна хімічна речовина, яка тісно пов’язана з психологічної та фізичної діяльністю людини. Вона впливає на наш апетит, травлення, настрій, лібідо і поведінку. Ще його називають «гормоном гарного настрою» і «гормоном щастя».

Де він синтезується в організмі?

Серотонін синтезується в нашому організмі – в головному мозку і в кишечнику. Він необхідний для підтримки психоемоційного балансу людини. Саме ця речовина бере участь в процесах скорочення кровоносних судин, передачі нервових імпульсів і підтримці нормального стану головного мозку.

Його дефіцит впливає на здоров'я?

Дефіцит серотоніну призводить до депресії і проблем зі сприйняттям світу. Що впливає на рівень серотоніну найголовніший чинник – сонце. Згідно багатьом дослідженням сонячне світло відіграє найважлівішу роль у зніженні актівності серотоніну.

Як поповнити його запас?

Як його можна компенсувати - за допомогою продуктів харчування. Харчові продукти з підвищеним вмістом триптофану (амінокислоти, з якої утворюється серотонін): молочні продукти (сири), лосось, фініки, шпинат, томати, соя, чорний шоколад, сприяють біосинтезу серотоніну.

Усі акції