Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

symptoms.symptoms-for-title ЗУБНІ ПРОТЕЗИ – ФІКСАЦІЯ:

symptoms.symptoms-products

ЗУБНІ ПРОТЕЗИ – ФІКСАЦІЯ

Зубні протези – фіксація

Протезування – важлива стоматологічна процедура. Завдяки установці протезів людина може повернути собі втрачені зуби, у неї з'являється можливість знову повноцінно пережовувати їжу, що важливо для нормальної роботи шлунково-кишкового тракту. Не менш важливо і те, що завдяки встановленню протезів людина розв’язує естетичні проблеми, повертає собі гарну посмішку.

Зубні протези повинні бути надійно прикріплені до ротової порожнини. Вони не повинні зсуватися, натирати ясна, повинні бути зручними в процесі жування їжі. Тому особливе значення приділяється їхній фіксації.

Фіксація незнімних протезів

Протези можуть бути знімними та незнімними. До незнімних протезів відносяться коронки, мости, вкладки, вініри. Їх зазвичай кріплять на імпланти чи зуби, домагаючись їх щільного прилягання. Такі протези зазвичай виготовляються за індивідуальним зліпком, тому вони добре сідають і не створюють дискомфорту.

А для того, щоб досягти надійної фіксації, яка дозволить якісно прикріпити протез надовго, застосовується спеціальний стоматологічний цемент.

Фіксація знімних протезів

Знімні протези можуть фіксуватися за рахунок ефекту присмоктування (якщо зуби повністю відсутні). Якщо ж частково зуби збережені, протези кріпляться крім ефекту присмоктування ще й за допомогою спеціальних гачків і атачменів.

Проте протези вставляються не тільки для краси, вони повинні мати певну функціональність. Щоб під час їжі, позіхання, чхання знімний протез не зміщувався та не випадав, його додатково закріплюють за допомогою спеціальних засобів.

Чим можна зафіксувати зубні протези

На сьогодні існує досить великий вибір фіксаторів зубних протезів, які дозволяють забезпечити щільне прилягання протезу до ясен і роблять кріплення більш надійним та якісним.

До засобів, що фіксують протези, відносяться: креми, гелі, клеї, смужки, що фіксують, фіксуючий порошок.

  • Креми та гелі. Їх наносять на нижню частину протезу перед тим, як одягнути протез. Потім протез щільно притискають до ясен. Після контакту зі слиною крем або гель трохи збільшуються в обсязі і формує щільну фіксуючу прокладку на яснах. Така прокладка забезпечує додаткову міцність кріплення та не дає фрагментам їжі потрапити під протез. Різниця між гелями та кремами в тому, що гелі більш рідкі, а креми мають густішу консистенцію. Подібні засоби екологічні, нешкідливі, не мають специфічного смаку, дуже прості у використанні. Тривалість фіксуючої дії кремів та гелів від 12 до 24 годин.
  • Фіксуючий порошок. Може рекомендуватися людям, які мають слабке слиновиділення. Дія порошку нагадує дію крему. Але в цьому випадку на протез тонким шаром наноситься порошок, після чого протез одягається на ясна. До складу порошку для фіксації можуть бути додані спеціальні речовини, що мають антибактеріальну дію, наприклад, витяжки з трав.
  • Фіксуючі прокладки. Зазвичай використовуються у процесі, поки людина звикає до нових протезів. Використовувати фіксуючі прокладки рекомендується при неправильному прикусі, деформації ясен, що виникла з віком, а також, якщо спостерігається атрофія альвеолярного відростка щелепи. Перед вживанням таку смужку треба на 5-10 секунд опустити у воду, після чого вона притискається до протезу. А потім протез одягається на ясна.

В разі правильного використання фіксуючі засоби допоможуть вам надійніше закріпити зубний протез, почуватися з ним комфортно та впевнено.

Про те, який саме фіксуючий засіб краще вибрати, вам варто проконсультуватися зі своїм стоматологом.