Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Для лікування ЖИРНА ШКІРА ОБЛИЧЧЯ:

Скоро тут зʼявляться потрібні товари для лікування

ЖИРНА ШКІРА ОБЛИЧЧЯ

Жирна шкіра обличчя

Володарі жирної шкіри стикаються з низкою характерних проблем. Надмірний жирний блиск, розширені пори, комедони, які доставляють дискомфорт та є естетичною проблемою. Також підвищена жирність шкіри може спровокувати часті запальні процеси. Тому дуже важливо правильно доглядати за жирною шкірою.

Причини жирності шкіри

Безпосередня причина надто жирної шкіри – надмірна активність сальних залоз. Серед чинників, які провокують це:

  • спадкова схильність,
  • гормональні порушення,
  • нераціональне харчування,
  • захворювання травної системи,
  • неправильний догляд за шкірою,
  • стреси.

Жирна шкіра не обов'язково «дається» з народження. Тип шкіри може змінитися з віком. Найчастіше шкіра найбільш жирна в юнацькому та молодому віці до 25 років. Потім жирність зменшується. При цьому часто залишається комбінований тип шкіри. Тільки у 5% людей шкіра залишається жирною все життя.

Характерні проблеми жирної шкіри

Головні ознаки жирної шкіри – жирний блиск та жирність, яка відчувається на дотик. Зазвичай жирність шкіри нерівномірна, найбільше вона на лобі, на носі та в області підборіддя. Крім того, зони підвищеної жирності можуть розташовуватися на спині або на грудях в області декольте.

Надмірне виділення шкірного сала часто призводить до розширення та закупорки пор, виникають комедони, міліуми. У «жирній зоні» частіше виникають запалення, розвиваються акне. Це також пов'язано з закупоркою пір шкірним салом. Можуть навіть утворюватися пустули з гнійним вмістом.

В разі появи подібних проблем, потрібно проконсультуватися з косметологом або дерматологом. Він допоможе позбутися від запальних процесів на шкірі.

Особливості догляду за жирною шкірою.

Жирна шкіра зовсім не обов'язково проблемна. При правильному догляді вона буде мати гарний вигляд та не завдавати незручностей. Для цього потрібно правильно за нею доглядати. Для догляду за жирною шкірою можна вибирати лікувальну або декоративну косметику, але варто звертати увагу на засоби, призначені спеціально для жирної шкіри.

У домашніх умовах важливо виконувати щоденні гігієнічні процедури. Ретельно очищати шкіру від надлишків сала. Для цього можна використовувати пінки, гелі, муси з позначенням «для жирної та комбінованої» або «для жирної» шкіри.

Не можна використовувати для вмивання гарячу воду, протирати обличчя засобами зі спиртом, застосовувати жирний крем.

Скрабування шкіри рекомендується проводити не частіше 1 разу на тиждень. При цьому оптимальний спосіб – маски-плівки, які м’яко впливають на шкіру.

Потрібно звернути увагу на стан здоров'я та свій раціон, виключити з меню продукти, які провокують жирність шкіри.

Якщо надмірні сальні виділення виникають на тлі якихось захворювань, то важливо їх діагностувати та лікувати. Для цього може знадобитися консультація ендокринолога, гастроентеролога та інших фахівців.

Також для догляду за жирною шкірою ефективне застосування салонних процедур, які можуть включати:

  • ультразвукову, механічну, хімічну чистку шкіри,
  • застосування апаратних методик, таких як ультрафонофорез,
  • ін'єкційні процедури,
  • мезотерапію,
  • масаж обличчя, сприяє нормалізації роботи пір,
  • кріомасаж.

Правильно підібрані салонні косметологічні процедури та грамотний домашній догляд допоможуть усунути проблемні моменти, зроблять вашу шкіру здоровою і красивою.