Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Для лікування ЯК ЗАХИСТИТИ ШКІРУ ВІД УЛЬТРАФІОЛЕТУ:

Скоро тут зʼявляться потрібні товари для лікування

ЯК ЗАХИСТИТИ ШКІРУ ВІД УЛЬТРАФІОЛЕТУ

Як захистити шкіру від ультрафіолету

Надмірна дія ультрафіолетових променів на шкіру небезпечна. Воно може призвести до ряду неприємностей, наприклад, прискорити старіння шкіри, спричинити сонячні опіки і навіть підвищити ймовірність розвитку раку шкіри.

Тому, перш ніж виходити під яскраве активне сонце на довгий час, необхідно подумати про те, як захистити шкіру від надмірної дії ультрафіолетового випромінювання.

Небезпеки надмірної дії УФ променів на шкіру

Ультрафіолет має на організм людини подвійний вплив. З одного боку ультрафіолетове випромінювання необхідне для того, щоб в шкірівироблявся вітамін D, також УФ-промені сприяють зниженню інтенсивності деяких запальних процесів. З іншої сторони, надмірна кількість ультрафіолету може шкідливо впливати на шкіру. УФ промені можуть:

  • пересушити шкіру, сприяти її зневодненню,
  • стати причиною сонячного опіку шкіри,
  • сприяти розвитку зайвої пігментації шкіри, появі ластовиння, родимок,
  • привести до прискореного старіння шкіри, появи зморшок, в'ялості шкіри,
  • підвищити ризик виникнення раку шкіри.

Згідно зі статистикою, люди, які часто отримують сонячні опіки, значно частіше стикаються з меланомою – агресивним злоякісним захворюванням шкіри.

Для людини становлять небезпеку ультрафіолетові промені двох спектрів: UVA. (з довжиною хвилі 315-400 нанометрів) та UVB (з довжиною хвилі 280-315 нанометрів).

Найбільш небезпечним є сонце у період його найбільшої активності: у літній період з 10 ранку до 16 години вечора.

Способи захисту від УФ-променів

Для того, щоб захистити шкіру від надмірної дії ультрафіолету:

  • Не перебувайте на сонці тривалий час під час підвищеної активності УФ-променів.
  • Обирайте легкий вільний одяг із натуральних тканин, який захищатиме шкіру рук та ніг від сонця.
  • Носіть капелюхи з полями, які допоможуть захистити від УФ-променів шкіру обличчя, шиї, вух.
  • Використовуйте сонцезахисні креми з високим ступенем захисту від UVAта UVB спектру.

Як вибрати сонцезахисні засоби для шкіри

Сьогодні у продажу є багато різних засобів для захисту шкіри від агресивного впливу ультрафіолету. Це можуть бути спеціальні креми, муси, молочко, спреї, лосьйони.

Перше, на що потрібно звернути увагу, коливибираєте засоби захисту шкіри від ультрафіолету – знайти на упаковці спеціальну абревіатуру.

Це може бути абревіатура SPF, яка означає sun protection factor. Вона повідомляє про захист від спектра UVB. Поруч із літерами зазвичай стоять цифри (SPF 20, SPF 40 і т.ін.). Чим більша цифра, тим сильніший ступінь захисту крему. Якщо ви плануєте виходити на активне сонце і перебувати там не менше півгодини, то рекомендується підбирати кошти з позначенням не менше ніж SPF 30+. Кошти, які захищають також і від UVA, будуть позначені як UVA/UVB, PPD, PA+.

При виборі засобу, що захищає від ультрафіолету, треба брати до уваги кліматичну зону, в якій ви перебуваєте, пору року, а також особливості вашої шкіри. Так для світлої шкіри треба підбирати сильніші засоби захисту. Для сухої шкіри – вибирати креми, що містять більше олій та жирної фази, що захищатиме шкіру від пересихання.

Для того, щоб застосування засобів, що захищають шкіру від УФ-променів, було ефективним, обов'язково дотримуйтесь інструкцій щодо їх використання. Так, наприклад, більшість із них потрібно наносити кожні 2 години. Також рекомендується наносити засоби за 30-15 хвилин до виходу на сонце.

Якщо ви плануєте проводити час біля води і купатися, краще вибирати водостійкі засоби для захисту шкіри від ультрафіолету.