Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Для лікування ТРИХОПТИЛОЗ (ПОСІЧЕНІ КІНЧИКИ):

Скоро тут зʼявляться потрібні товари для лікування

ТРИХОПТИЛОЗ (ПОСІЧЕНІ КІНЧИКИ)

Трихоптилоз (посічені кінчики)

Трихоптилоз — це наукова назва поширеної проблеми, відомої всім як посічені кінчики. З нею стикаються переважно жінки з довгим волоссям, однак розщеплення волосків може зустрічатися і у чоловіків (наприклад, в волоссі вусів чи бороди). Сам по собі трихоптилоз не є небезпечним і не представляє серйозної загрози здоров'ю, проте багатьом людям він завдає чимало психоемоційного дискомфорту.

Симптоми

Для трихоптилоза характерно розсічення кінчиків окремих волосків, а також погіршення загального стану волосся. При даній патології волосся втрачає свій природний блиск і гладкість, стає сухим, ламким і неживим на вигляд. Це пояснюється тим, що при трихоптилозі практично завжди знижуються функції сальних залоз і порушується продукція сального секрету, який в нормі змащує волосся і захищає його від пересихання.

У людей з трихоптилозом кінчики волосин можуть роздвоюватися або розсікатися на кілька частин, стаючи схожими на мітлу. Крім цього на волосках можуть з'являтися невеликі вузлики — місця переломів. В такому випадку частина стовбура волосини незабаром відпадає, тобто волосся буквально обламується, стаючи коротшим. Через це багатьом дівчатам і жінкам не вдається відростити розкішну довгу шевелюру, про яку вони мріють.

Причини

Існує велика кількість факторів, через які починають сіктися кінчики волосся. Визначити напевно, чому виник трихоптилоз, може тільки лікар-трихолог — фахівець, який займається діагностикою, профілактикою та лікуванням захворювань волосся і шкіри волосистої частини голови.

Причини розвитку трихоптилозу умовно ділять на кілька груп:

  1. Механічні. Розщеплення кінчиків волосся часто відбувається при їх неправильному і занадто інтенсивному розчісуванні, зв'язуванні в тугий хвіст, стрижці тупими ножицями або інших механічних впливах.
  2. Хімічні. Поява посічених кінчиків може бути спровокована занадто частим миттям голови, застосуванням неправильно підібраних засобів для догляду, постійними фарбуваннями, хімічними завивками, потраплянням на волосся хлорованої води (в душі, ванні, басейні).
  3. Термічні. Часта сушка феном, використання плойок і випрямлячів для волосся також може стати причиною трихоптилозу.
  4. Біологічні. Іноді посічені кінчики є наслідком серйозних порушень в організмі. Вони можуть сигналізувати про гормональні збої, гіповітаміноз, деякі інфекційні та хронічні захворюваннях (анемія, туберкульоз, сифіліс тощо).
  5. Природні. Причиною трихоптилозу може бути вплив природних фізичних факторів, таких як сильний вітер, сонце, солона морська вода, дощ, холод тощо.

Дуже часто нормалізація раціону харчування і правильний догляд за волоссям дозволяють швидко вирішити проблему і уникнути повторної появи трихоптилозу. Але іноді відновити здоров'я волосся буває вкрай тяжко і для цього потрібна допомога фахівця.

Лікування і профілактика

Щоб уникнути появи посічених кінчиків, потрібно правильно харчуватися, вживати в їжу достатньо вітамінів і мінералів, а також грамотно доглядати за волоссям. Для догляду за волосяним покривом і шкірою голови слід використовувати засоби, що підходять саме вам, — шампуні, бальзами, маски і т.д. По можливості слід уникати фарбувань, термічних і хімічних укладок, частої сушки феном та інших маніпуляцій, які шкодять здоров'ю волосся.

Для боротьби з посіченими кінчиками використовуйте спеціальні відновлюють шампуні, що містять вітамін В5, лецитин, екстракти ромашки, липового цвіту, паростків пшениці і м'яти. Щоб посилити лікувальний ефект шампунів, додатково наносьте на кінчики волосся бальзами, що не змиваються. Розчісуйте волосся дерев'яними або пластиковими гребінцями з великими рідкими зубцями, а також стрижіть їх в перукарні з використанням гарячих ножиць — вони запаюють кінчики волосся і перешкоджають їх розсіченню в майбутньому.