Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Для лікування ТРОМБОЗ ГЕМОРОЇДАЛЬНОГО ВУЗЛА:

Скоро тут зʼявляться потрібні товари для лікування

ТРОМБОЗ ГЕМОРОЇДАЛЬНОГО ВУЗЛА

Тромбоз гемороїдального вузла

Якщо своєчасно не лікувати геморой, може розвинутися таке досить небезпечне ускладнення цієї патології, як тромбоз вен, що знаходяться у районі гемороїдального вузла. Патологія може супроводжуватися гострим болем та відчуттям стороннього тіла в районі заднього проходу.

Тромбоз гемороїдального вузла зустрічається практично у кожної третьої людини з діагностованим гемороєм і вважається найчастішим ускладненням геморою (приблизно 60% від усіх ускладнень). Тромбоз вен при геморої може стати причиною виразки слизової оболонки, некрозу і привести до ряду інших досить серйозних неприємностей. Для того, щоб цього не допустити, потрібно проводити адекватне лікування патології.

Причини виникнення тромбозу гемороїдальних вузлів

Тромби в гемороїдальних вузлах виникають внаслідок погіршення стану вен ректального сплетення, які раніше зазнали варикозної трансформації. Серед причин, що призводять до погіршення їхнього стану:

  • вживання алкоголю,
  • надмірно гостра та солона їжа,
  • нестача фізичної активності, особливо небезпечне часте перебування у сидячому положенні,
  • недавні пологи,
  • часті проноси та запори,
  • спазм анального сфінктера,
  • сильне напруження при дефекації,
  • пухлини та запалення в області ануса.

Симптоми тромбозу гемороїдальних вузлів

Характерні симптоми тромбування гемороїдальних вузлів – дискомфорт та біль у ділянці анального отвору (біль може виникати під час дефекації або не бути з нею пов'язаний), відчуття стороннього предмета у задньому проході. Також може свербіти і пекти в області вузла.

Однак прояви тромбозу гемороїдального вузла дещо відрізняються на різних стадіях захворювання.

Стадії тромбозу гемороїдальних вузлів

  • 1 стадія. З'являються гемороїдальні вузли із невеликими тромбами. Вони щільні на дотик, але без запального процесу. Біль та дискомфорт незначні.
  • 2 стадія. Характерний активний запальний процес. З'являється сильний біль, набряк у ділянці вузла, почервоніння. Може підвищуватися температура та з’являтися кров після напруження.
  • 3 стадія. Набряк посилюється, вузли стають багряного кольору. Біль стає сильним, ріжучим.

На третій стадії запалення може поширитися на навколишні тканини. Може розвинутись парапроктит, абсцес м'яких тканин, некроз гемороїдальних вузлів, у деяких випадках можливий навіть сепсис.

Для того, щоб не допустити цього, з появою симптомів тромбування гемороїдального вузла треба своєчасно звернутися до проктолога та пройти лікування.

Лікування тромбозу гемороїдального вузла.

Для лікування тромбозів вен при геморої може застосовуватися як консервативне, так і оперативне лікування.

Консервативне лікування передбачає застосування гелів, мазей або свічок, які мають тромболітичну дію, венотонізуючий ефект. Крім того, зазвичай прописуються протизапальні та знеболювальні препарати, можуть рекомендувати до застосування глюкокортикоїдні засоби. Допомагають також ванни та компреси з травами і спеціальними складами.

Оперативне лікування зазвичай рекомендується на третій стадії захворювання. Це може бути розтин вузла і видалення тромбу або видалення гемороїдального вузла. Обидва варіанти операцій добре переносяться і дозволяють швидко позбавитись патології та небезпеки розвитку ускладнень.

Підбирати лікування, призначати препарати чи визначати тип операції має кваліфікований спеціаліст.