Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Для лікування РАННЯ СИВИНА:

Скоро тут зʼявляться потрібні товари для лікування

РАННЯ СИВИНА

Рання сивина

Сивина–нормальний стан волосся для людини похилого віку. При посивінні волосся набуває попелясто-сірого або білого забарвлення. Найчастіше сивина з'являється після 35 років, але може виникати й набагато раніше.

Розрізняють вікову та ранню сивину. Про ранню сивину кажуть, якщо процес посивіння волосся починається вже після 20 років. Також посивіння може бути повним та частковим.

Причини появи ранньої сивини

Безпосередньою причиною появи ранньої сивини є зниження кількості пігменту меланіну. З природних причин з віком його вироблення зменшується, коли відбувається поступове згасання функцій щитоподібної залози та гіпофіза.

Однак є ряд чинників, які можуть призвести до раннього посивіння:

  • неправильне та недостатнє харчування,
  • сильні та тривалі стреси,
  • несприятливий екологічний стан,
  • генетична схильність,
  • аутоімунні захворювання та гормональні порушення,
  • цукровий діабет,
  • авітаміноз,
  • залізодефіцитна анемія,
  • деякі хвороби шлунково-кишкового тракту,
  • вживання певних лікарських засобів.

Діагностика причин появи ранньої сивини

Для того, щоб зрозуміти причину раннього посивіння, потрібна консультація з фахівцем. Станом волосся займається лікар-трихолог. Однак може знадобитися консультація інших фахівців: ендокринолога, гематолога, гастроентеролога, дієтолога, психоневролога.

Для визначення причин виникнення ранньої сивини може призначатися спектральний аналіз волосся на вміст мікроелементів, лабораторні аналізи крові, УЗД щитоподібної залози, комплексне обстеження організму.

Лікування раннього посивіння

Для того, щоб лікувати раннє посивіння, потрібно зрозуміти причини його появи. В першу чергу варто звернути увагу на харчування, зробити раціон збалансованим за основними групами поживних речовин, вітамінів та мікроелементів.

Зазвичай при появі ранньої сивини призначається курс вітамінно-мінеральних препаратів та метіоніну. Це допоможе зупинити процеси посивіння.

Можуть призначатися лазерне лікування і мезотерапія волосся.

Якщо причиною появи ранньої сивини є якісь захворювання, то потрібно в першу чергу лікувати їх. Якщо виявлені гормональні порушення, можливо потрібна гормональна терапія. Якщо причина посивіння - залізодефіцит, то потрібно якомога швидше відновити рівень заліза в організмі. Якщо виявлені порушення в роботі шлунково-кишкового тракту– головна задача– відновлення повноцінного функціонування травного тракту.

Важливо також з особливою турботою ставитися до волосся, підібрати спеціальні засоби по догляду за волоссям. Які саме– вам порадить лікар-трихолог.

Якщо сивина обумовлена генетично, але є для вас серйозною естетичною проблемою, можна скористатися косметичною продукцією, щоб забарвити або затонувати посивіле волосся.

Профілактика сивини

Найкращою профілактикою сивини є відмова від шкідливих звичок, контроль рівня стресу. Важливо виділяти достатньо часу на сон та відпочинок, навчитися контролювати себе в стресових ситуаціях, скидати надмірне напруження.

Потрібно приділяти увагу харчуванню. Не можна застосовувати безбілкові дієти. У складі білка є амінокислота тирозин, яка необхідна для виробництва меланіну. Для профілактики раннього посивіння важливо отримувати достатньо вітамінів групи А, кальцій, цинк, вітамін Е, С, фолієву кислоту.

Треба берегти волосся, не пересушувати їх, забезпечувати їм харчування, застосовувати для миття та догляду правильно підібрані косметологічні засоби.

Дбайливе ставлення до волосся та власного здоров'я допоможуть вам довше зберегти красу волосся і їх природний колір.