Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Для лікування ПРОФІЛАКТИКА ВІЛ:

Скоро тут зʼявляться потрібні товари для лікування

ПРОФІЛАКТИКА ВІЛ

Профілактика ВІЛ

ВІЛ або вірус імунодефіциту людини – це дуже небезпечний вірус, який вражає організм людини, пригнічуючи його імунну систему. Після інфікування людина тривалий час може не знати, що вона заражена, тому що часто вірус кілька років може ніяк себе не проявляти. Однак весь цей час він надає негативний вплив на організм.

Цей вірус проникає в клітини імунної системи, порушує їх здатність розпізнавати чужинців. Згодом розвивається СНІД (синдром набутого імунодефіциту). В цьому випадку організм вже не може «ловити» хвороботворні віруси та бактерії, внаслідок чого у нього може розвинутися безліч захворювань, які здатні призвести до смерті.

Повністю позбутися ВІЛ-інфекції сьогодні неможливо, методи лікування спрямовані на стримування хвороби та підтримку якості життя. Але якщо знати та застосовувати заходи профілактики, можна не допустити інфікування ВІЛ.

Шляхи зараження ВІЛ інфекцією

Найвища концентрація вірусу у зараженої людини виявляється в крові, спермі, вагінальному секреті, а також в молоці у жінки, що годує. Відповідно заразитися вірусом імунодефіциту людини можна за допомогою таких дій:

  • Під час занять сексом без бар'єрних методів захисту.
  • В разі користування шприцом, який раніше вже застосовувала ВІЛ-позитивна людина.
  • Під час переливання крові, якщо ця кров інфікована.
  • Під час пірсингу, стоматологічних процедур, якщо інструменти нестерильні і до вас ними працювали з зараженим ВІЛ людиною.
  • Дитина здатна інфікуватися від ВІЛ позитивної матері в період пологів.
  • Дитина може інфікуватися від матері під час споживання грудного молока.

Слина, сльози, піт, сеча містить вірус в дуже малих дозах, які не можуть призвести до зараження. Відповідно рукостискання, поцілунки, дотики, використання спільного посуду та предметів побуту не можуть призвести до зараження вірусом імунодефіциту людини.

Методи профілактики ВІЛ

На сьогодні розробляється вакцина від ВІЛ-інфекції. Але поки що цей метод профілактики для даного захворювання залишається недоступним. Проте є ряд інших профілактичних методів, за допомогою яких можна значно знизити ймовірність зараження ВІЛ.

В першу чергу варто говорити про здоровий спосіб життя, уникати вживання наркотиків, тому що це досить поширений шлях зараження ВІЛ.

Не менш важливе значення для профілактики інфікування ВІЛ має безпечний секс із застосуванням бар'єрних методів захисту. Презервативи не захищають від ВІЛ на 100%, але дають більш ніж 90% захисту від ВІЛ та інших інфекцій, що передаються статевим шляхом.

Також можна використовувати сперміциди. Це спеціальні речовини, які застосовуються як протизаплідні засоби. При цьому у них є важлива особливість - вони захищають від захворювань, які передаються статевим шляхом та ВІЛ в тому числі приблизно на 80%. Можна використовувати сперміциди у вигляді мазей, гелю, вагінальних свічок і таблеток.

Важливо вибирати надійні клініки, стоматологічні центри, кабінети татуажу, де будуть відповідально ставитися до стерилізації інструментів.

ВІЛ-інфікованих жінок важливо особливо ретельно доглядати у період вагітності. На останніх термінах вагітності застосовуються спеціальні противірусні препарати. Вони також даються дитині відразу після народження. Також в разі, якщо мати ВІЛ інфікована, щоб уникнути зараження дитини, необхідно перевести її на штучне вигодовування.