Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

symptoms.symptoms-for-title ПЕРЕДЧАСНА ЕЯКУЛЯЦІЯ:

symptoms.symptoms-products

ПЕРЕДЧАСНА ЕЯКУЛЯЦІЯ

Передчасна еякуляція

Передчасною еякуляцією називають поширене порушення сексуальної функції у чоловіків, при якому еякуляції виникає до початку статевого акту або протягом 1 хвилини після вагінального проникнення. При цьому чоловік не в змозі відстрочити настання оргазму, що має негативні наслідки в тому числі і для нього самого. Багато представників чоловічої статі відчувають через це стрес і занепокоєння, а деякі навіть йдуть з сексуальних відносин.

На сьогоднішній день передчасна еякуляції є одним з найбільш поширених чоловічих розладів сексуальної сфери. За різними даними, з проблемою має справу від 10% до 30% чоловіків в різних країнах світу.

Причини

На відміну від еректильної дисфункції, яка розвивається переважно у чоловіків старшого віку, передчасна еякуляція ніяк не пов'язана з віком і рівнем тестостерону в організмі.

Найчастіше її розвиток буває викликаний:

  • слабким здоров'ям;
  • спадковою схильністю;
  • наявністю надмірної ваги;
  • запальним процесом в передміхуровій залозі (простатит);
  • захворюваннями щитовидної залози;
  • частими стресами і емоційними переживаннями;
  • психотравмуючими подіями, що мали місце раніше в інтимному житті.

Швидка еякуляція може бути наслідком деяких гормональних і нейрофізіологічних змін в організмі чоловіка. Її може викликати підвищений рівень пролактину в крові, надмірна чутливість окремих зон статевого члена або підвищена збудливість рухових нейронів центру еякуляції, розташованого в спинному мозку.

Діагностика

Від еректильної дисфункції даний розлад можна відрізнити за характерними ознаками — прискореною еякуляцією після настання повноцінної ерекції. Основною відмінністю між цими двома станами є те, що при еректильній дисфункції чоловікові стає важко виконати статевий акт і досягти оргазму, в той час як при передчасній еякуляції все це відбувається, але дуже швидко.

Слід розуміти, що різні розлади сексуальної функції у чоловіків вимагають абсолютно різних підходів до лікування. Тому при появі будь-яких порушень в інтимній сфері слід звертатися до фахівця — лікаря-уролога, андролога або сексопатолога.

Лікування

Боротьбу з розладом починають з поведінкової терапії — чоловіка навчають спеціальним методам контролю за еякуляцією, що дозволяє істотно продовжити статевий акт. При неефективності даної тактики вдаються до медикаментозної терапії. В такому випадку чоловікові можуть призначати препарати місцевого анестезування (як правило, гелі або спреї з лідокаїном) або антидепресанти з групи інгібіторів селективного захоплення серотоніну (Пароксетин, Флуоксетин, Сертралін). Останні застосовуються в малих дозах і "за вимогою", тобто незадовго до статевого акту.

При неефективності психологічних тактик і медикаментозної терапії можуть вдаватися до хірургічного лікування. Методом вибору в даному випадку є мікрохірургічна денервація головки статевого члена — перетин нервових стовбурів, що іннервують голівку статевого члена. Після операції у чоловіка протягом 2-3 місяців відзначається повна нечутливість головки пеніса, що дає час для формування нормального еякуляторного рефлексу. Коли чутливість відновлюється, чоловік вже вміє контролювати тривалість статевого акту.