Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

symptoms.symptoms-for-title ІНТИМНА ЖІНОЧА ГІГІЄНА :

symptoms.symptoms-products

ІНТИМНА ЖІНОЧА ГІГІЄНА

Інтимна жіноча гігієна

Інтимна жіноча гігієна – важливе питання, якому необхідно приділяти постійну увагу. Неправильний догляд за інтимною зоною може привести до ряду неприємностей і стати причиною розвитку захворювань.

Шкіра в інтимній зоні жінки дуже чутлива, і в разі неправильної гігієни вона може пересихати та дратуватися, що здатне доставити жінці багато незручностей.

Крім того, неправильні гігієнічні процедури, їх нестача або надлишок здатні спровокувати порушення балансу мікрофлори піхви. В результаті можуть розвинутися такі патології як молочниця, бактеріальний вагіноз, кольпіт.

Основні правила інтимної жіночої гігієни

  • Підмивайтеся 1-2 рази на день. Недостатня гігієна (якщо робити це рідше) може призвести до розвитку патогенної мікрофлори та інфекційних захворювань. Однак занадто часте підмивання (4-5 разів на день) також може спровокувати дисбаланс мікрофлори. Річ у тому, що при надмірній гігієні з піхви вимиваються корисні мікроорганізми, і на їх місці можуть оселитися патогенні мікроорганізми (бактерії та грибки). Також небажано робити вагінальний душ, тому що це теж сприятиме вимиванню мікрофлори.
  • Використовуйте спеціальні гелі для інтимної гігієни. Застосування звичайного мила або гелю для душу для інтимних зон небажано. Кислотність нашої шкіри приблизно 5,5, а піхви - 3,8- 4,4. Мило або гель для шкіри розраховані на іншу кислотність, вони більш агресивні і можуть негативно вплинути на мікрофлору піхви.
  • Не використовуйте вологі серветки зі спиртом в складі. Вологі серветки, що призначені для рук, не підходять для застосування в інтимних зонах. Якщо ви розумієте, що у вас не буде можливості провести повноцінні гігієнічні процедури і вам доведеться скористатися вологими серветками - заздалегідь придбайте спеціальні серветки для інтимної гігієни.
  • Своєчасно міняйте прокладки і тампони під час менструації. Сьогодні великий вибір прокладок і тампонів, які можна підібрати відповідно до сили менструації. Важливо вибирати ці предмети інтимної гігієни під ваші потреби і обов'язково часто їх міняти. Прокладки слід міняти кожні 4-5 годин, а тампони – кожні 2-3 години. Якщо не робити цього своєчасно, вони можуть стати середовищем для розмноження хвороботворних мікроорганізмів.
  • Носіть натуральну та зручну білизну. Синтетична білизна не дає дихати, обмежує циркуляцію повітря і може викликати роздратування шкіри в інтимних зонах. Краще носити білизну з бавовни, льону або шовку – ці тканини забезпечують нормальний доступ повітря.
  • Не використовуйте без необхідності прокладки для щоденного використання. Вони заважають циркуляції повітря, що може спровокувати зміну мікрофлори. Якщо ж ви все-таки ними скористалися, міняйте кожні 2-3 години.
  • Не вживайте спринцювання. Спринцюватися можна тільки в разі, якщо це рекомендував гінеколог. Самостійно ж «призначати» собі процедури зі спринцювання не можна. Це може нашкодити мікрофлорі і привести до захворювань.

Сьогодні виробники пропонують великий вибір різноманітних засобів для інтимної жіночої гігієни. Підібрати необхідні засоби можна самостійно виходячи зі своїх потреб, можна проконсультуватися в аптеці у фармацевта або поговорити про питання вибору зі своїм гінекологом, який зможе порекомендувати засоби особистої гігієни. Якщо з'явилися свербіж, печіння або інші неприємні відчуття в інтимній зоні – потрібно відразу ж звернутися до лікаря і знайти причину дискомфортних відчуттів.