Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

symptoms.symptoms-for-title ГІГІЄНА ПІД ЧАС МЕНСТРУАЦІЇ :

symptoms.symptoms-products

ГІГІЄНА ПІД ЧАС МЕНСТРУАЦІЇ

Гігієна під час менструації

Особиста гігієна під час місячних вимагає від жінки особливого підходу і ретельності. Під час менструацій змінюється рівень pH середовища піхви, на тлі чого підвищується ймовірність проникнення бактеріальних інфекцій.

Правильна інтимна гігієна в момент менструації дозволить уникнути попадання в піхву патогенних мікроорганізмів, допоможе позбутися неприємних запахів, дасть відчуття охайності, додасть жінці впевненості в собі.

Гігієна під час місячних передбачає застосування декількох базових правил.

Регулярне підмивання

Регулярне підмивання необхідно жінці завжди, але в період менструації це правило стає ще більш важливим. Рекомендується проводити водні процедури 2 рази на день, вранці і ввечері. У критичні дні не варто приймати ванну, краще митися в душі. Потрібно використовувати теплу воду. Напрямок рухів - від клітера в сторону анального отвору.

В якості миючого компоненту обов'язково потрібно використовувати спеціальні миючі засоби. Гелі для душу або мило для тіла і рук надто лужні, тому їх використання може призвести до свербіння та подразнення, негативно вплинути на мікрофлору.

Використовувати миючі засоби потрібно виключно для зовнішніх статевих губ, не намагатися помити піхву зсередини, також важливо ретельно змивати миючі засоби.

Не варто направляти струмінь душу в піхву або робити спринцювання, це вимиває природну мікрофлору, і на її місці можуть оселитися патогенні мікроорганізми.

Після процедур потрібно ретельно витерти інтимну зону рушником або промокнути м'якими сухими серветками.

Натуральна білизна

У період місячних не можна використовувати синтетичну білизну. Вона погано пропускає повітря, що може створити «парниковий ефект». Таким чином можуть створитися сприятливі умови для розвитку патогенної мікрофлори.

Краще використовувати білизну зручного крою, яка не буде тиснути або терти.

Використання спеціальних гігієнічних засобів для критичних днів

Сьогодні у жінок є можливість вибирати гігієнічні засоби для менструальних днів на свій смак. Прокладки, тампони, менструальні чаші дозволяють жінці відчувати себе досить комфортно.

Прокладки. Розміщуються на внутрішній поверхні трусів і кріпляться до них спеціальними крильцями. Вони не заважають виділенням витікати і при цьому збирають їх, заважаючи забрудненню білизни. Сьогодні є досить великий вибір прокладок, які розраховані на різну інтенсивність місячних. Також можна вибрати прокладки для денного або нічного використання.

Важливо міняти прокладку кожні 3-5 годин, навіть якщо вона не до кінця використана. Річ у тому, що виділення, які скупчуються в ній, є хорошим середовищем для розвитку патогенної мікрофлори. Крім того, прокладки можуть також заважати нормальному доступу повітря, що теж може сприяти порушенню балансу мікрофлори.

Тампони. Цей вид гігієнічних засобів краще захищає від протікання. Однак їх потрібно змінювати кожні 2-3 години. Крім того, при тривалому використанні тампонів може пересушуватися слизова піхви, що теж здатне підвищити ймовірність виникнення патогенних мікроорганізмів в піхві.

Менструальні чаші. Це спеціальний ковпачок, який розташовується в піхві та збирає виділення. Чашу слід спорожняти або міняти (якщо вона одноразова) кілька разів на день.

Вибирати гігієнічний засіб для менструації потрібно «під себе» з урахуванням зручності, особливостей перебігу критичних днів, стану жіночого здоров'я. Щоб зробити правильний вибір, можна проконсультуватися з фармацевтом в аптеці або зі своїм гінекологом.

Якщо критичні дні проходять дуже болісно, ​​менструація надто тривала, виділення надмірно рясні– потрібно сходити на консультацію до гінеколога та пройти обстеження на предмет можливих патологій репродуктивної системи.