Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Для лікування БІЛЬ У ПРАВОМУ ПІДРЕБЕР'Ї:

Скоро тут зʼявляться потрібні товари для лікування

БІЛЬ У ПРАВОМУ ПІДРЕБЕР'Ї

Біль у правому підребер'ї

Біль у правому підребер'ї – це симптом, який може вказувати на багато захворювань. Найчастіше це ознака якоїсь хвороби шлунково-кишкового тракту. Больові відчуття можуть бути гострими і приглушеними, виникати спонтанно, нападоподібно, або ж бути хронічними. У будь-якому випадку, цей симптом – привід до термінового звернення за медичною допомогою. Адже він сигналізує про те, що є одна або кілька патологій органів черевної порожнини.

Яким може бути біль в правому підребер'ї?

Больові відчуття, які локалізуються в даному місці, можуть бути:

• гострими;

• тупими;

• тягнучими;

• розпираючими;

• ниючими;

• пульсуючими.

Про характер болю обов'язково потрібно детально повідомляти лікаря, адже це допоможе йому запідозрити джерело патології, швидко і правильно поставити попередній діагноз. І хоча цей діагноз обов'язково потрібно буде підтвердити аналізами і процедурами, лікар вже хоча б буде розуміти, в якому напрямку потрібно шукати. А це дорогоцінний час.

Причини болю в правому підребер'ї

Больові відчуття – це природна реакція організму на патологію. Це сигнал людині, що з її здоров'ям проблеми. Область правого підребер'я – це місце розташування печінки, жовчного міхура та його протоків, частини кишечника, діафрагми. Тому неприємні відчуття може викликати збій в роботі одного з цих органів.

Найпоширеніші причини даного симптому наступні:

• Патології жовчовивідної системи: жовчного міхура і протоків. Неприємні відчуття виникають при жовчнокам'яній хворобі, холециститі, холангіті тощо. При гострому і хронічному перебігу цих патологій больові відчуття будуть різними: в першому випадку – сильними, нападоподібними, короткочасними, у другому – тупими, тривалими, на постійній основі.

• Захворювання печінки. Сюди відносяться всі види гепатитів, цироз, рак печінки та інші патології даного органу. Якщо страждає печінка, біль зазвичай ниючий, він посилюється в міру розвитку захворювання. Часто його супроводжують інші симптоми: нудота, підвищена температура тіла, загальна слабкість тощо.

• Хвороби дванадцятипалої кишки. В першу чергу, мова йде про дуоденіт – гостре або хронічне запалення дванадцятипалої кишки. Якщо його викликала бактерія Helicobacter Pylori, характер болю буде колючим, він буде набагато сильнішим вночі і натщесерце. При цьому біль у правому підребер'ї буде зникати відразу після того, як людина поїла. Супутніми симптомами будуть нудота, тяжкість, здуття живота. Для хронічного дуоденіту характерний ниючий, тупий біль.

• Травми. Травмування області органів черевної порожнини може провокувати біль у правому підребер'ї гострого характеру. Це може бути дуже небезпечним симптомом, що вимагає негайного звернення за медичною допомогою. Інакше життя травмованого може бути в небезпеці.

• Остеохондроз. Патології грудного відділу хребта також можуть провокувати больові відчуття в різних ділянках тіла, зокрема і в правому підребер'ї. В такому випадку біль посилюється при вдиху і видиху.

• Гельмінтоз. Паразити, в залежності від місця їх локалізації в організмі, можуть також провокувати біль. У праве підребер'я він буде віддавати, якщо глисти знаходяться в жовчному міхурі, жовчних протоках, кишечнику.

Біль у правому підребер'ї – це небезпечний симптом, який вимагає негайного звернення за медичною допомогою. За допомогою зовнішнього огляду, аналізу симптомів, проведення УЗД та інших діагностичних аналізів і процедур лікар зможе визначити його причину і призначити лікування. Зволікати зі зверненням до лікаря не можна ні в якому разі, особливо якщо була травма.