Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Для лікування АНЕЯКУЛЯЦІЯ (ВІДСУТНІСТЬ ЕЯКУЛЯЦІЇ):

Скоро тут зʼявляться потрібні товари для лікування

АНЕЯКУЛЯЦІЯ (ВІДСУТНІСТЬ ЕЯКУЛЯЦІЇ)

Анеякуляція (відсутність еякуляції)

Анеякуляцією називають розлад сексуальної функції, при якому у чоловіка спостерігається нездатність досягти сім'явиверження. Досить часто патологія зустрічається одночасно з еректильною дисфункцією — порушенням ерекції або її повною відсутністю. Дані розлади серйозно впливають на особисте життя чоловіків, не даючи їм досягати оргазму і заважаючи отримувати повноцінне задоволення від інтимної близькості.

Анеякуляцію слід відрізняти від ретроградної еякуляції, при якій чоловік досягає оргазму, проте виділення сперми з статевого члена не стається. В такому випадку сім'явиверження відбувається, однак сперма потрапляє в сечовий міхур чоловіка. Причиною цього є порушення роботи сфінктера сечового міхура, який в нормі повинен закриватися під час еякуляції.

Причини

Відсутність еякуляції може бути первинною або вторинною, виникати як з фізіологічних, так і психологічних причин. Первинна анеякуляція проявляється з самого початку статевого життя і зазвичай буває викликана вродженими вадами розвитку статевих органів або психологічними травмами. Що стосується вторинної форми хвороби, вона розвивається у раніше здорових чоловіків, які до цього не стикалися з даною проблемою.

Фізіологічні фактори, які можуть викликати розвиток анеякуляціі:

  • перенесені операції на передміхуровій залозі і сечовому міхурі;
  • травми пахової області і попереку;
  • наслідки тяжких інтоксикацій;
  • побічні ефекти деяких лікарських препаратів;
  • ендокринні порушення;
  • запальні захворювання статевих органів (уретрит, простатит);
  • інфекції, що передаються статевим шляхом.

З психологічних причин відсутність еякуляції можуть викликати часті стреси, перевтома, неврози, психічні розлади і т.д.

Відсутність сім'явиверження може стати для чоловіка додатковим психотравмуючим фактором, що погіршує його психоемоційний стан і провокує подальший розвиток статевої дисфункції.

Діагностика

При постановці діагнозу фахівець керується в першу чергу наявними у чоловіка симптомами — саме вони дозволяють відрізнити справжню анеякуляцію від ретроградної, а також від еректильної дисфункції та інших проблем сексуального характеру. При необхідності лікар призначає хворому додаткове обстеження, що дозволяє з'ясувати причину проблеми.

Слід зазначити, що тактика лікування при різних видах порушень сексуальної функції істотно різниться. Тому не потрібно займатися самолікуванням. При появі тривожних симптомів краще відразу ж звертатися до фахівця — лікаря-андролога або сексопатолога.

Лікування

Лікування анеякуляціі проводять з урахуванням того, що стало її причиною. У боротьбі з хворобою лікарі прагнуть усунути етіологічний фактор, що викликав проблему, і тим самим повернути чоловікові здатність отримувати задоволення від інтимної близькості. Однак зробити це вдається далеко не завжди. Якщо анеякуляція була викликана серйозними травмами, вадами розвитку або хірургічним видаленням простати і сім'яних пухирців, то лікування неможливе.

При відсутності сім'явиверження, викликаному психоневрологічними порушеннями, можуть застосовуватися селективні адреноміметики периферичної дії, які нормалізують функцію нервової системи (Гутрон, Мідодрін). Препарати призначаються виключно лікарем, а приймати їх без рекомендації фахівця категорично заборонено.