Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Метакартин розчин для ін'єкцій 1 г/5 мл ампула 5 мл №5

Уорлд Медицин
Артикул: 1043818
Метакартин розчин для ін'єкцій 1 г/5 мл ампула 5 мл №5
Написати відгук
416.4 грн
Упаковка
1
ампула
0
грн на бонусний рахунок+ 4.16 грн на бонусний рахунок
Ціна дійсна при замовленні на сайті 19.03.2024
Оплатаtooltip
Доставкаtooltip
Поверненняtooltip
Продаж зазначених ліків відбувається в аптеці тільки за наявності рецепту від лікаря

Основні властивості

Дорослим
Алергікам
Дітям
Вагітним
Годуючим
Водіям
Діабетикам
Умова відпуску

Характеристики

Торгова назваМетакартин
Діюча речовинаЛевокарнітин (L-карнітин)
Дозування200 мг/мл
ДорослимМожна
Спосіб застосуванняІн'єкції
ДітямМожна
ВагітнимМожна
ГодуючимМожна
АлергікамЗ обережністю
ВиробникУорлд Медицин
ДіабетикамЗ обережністю
Країна виробництваТуреччина
ВодіямДані про вплив відсутні
ФормаАмпули
Первинна упаковкаампула
Умови відпускуЗа рецептом
Код ATC

Опис

Фармакологічні властивості

Фармакодинаміка. левокарнітіна присутній як натуральний компонент в тканинах тварин, мікроорганізмах і рослинах. у людини фізіологічні потреби в карнитине поповнюються за рахунок споживання продуктів харчування, що містять карнітин (перш за все м'ясних виробів), і шляхом ендогенного синтезу в печінці з тріметіллізіна. тільки l-ізомер є біологічно активним. левокарнітіна грає важливу роль в ліпідному метаболізмі, а також в метаболізмі кетонових тел. левокарнітіна необхідний для транспортування довголанцюгових жирних кислот в мітохондрії для їх подальшого бета-окислення. вивільняючи коензим-а зі складних тіоефірів, левокарнітіна також підсилює окислювання вуглеводів в циклі трикарбонових кислот Кребса, стимулює активність ключового ферменту гліколізу - піруватдегідрогенази, а в скелетних м'язах - окислення амінокислот з розгалуженим ланцюгом. таким чином, левокарнітіна прямо або побічно бере участь в більшості енергетичних процесів, його наявність обов'язково для окислення жирних кислот, амінокислот, вуглеводів і кетонових тіл.

Найбільша концентрація левокарнітіна визначається в м'язовій тканині, в міокарді та печінці. Левокарнітін грає важливу роль в серцевому метаболізмі, оскільки окислення жирних кислот залежить від достатньої кількості цієї речовини. Результати експериментальних досліджень свідчили, що при деяких умовах, таких як стрес, гостра ішемія, міокардит та інших, можливо зниження рівня левокарнітіна в миокардиальной тканини. Багато досліджень на тваринах підтвердили позитивний вплив левокарнітіна при індукованих серцевих розладах, таких як гостра і хронічна ішемія, декомпенсація серцевої діяльності, серцева недостатність в результаті міокардиту, медикаментозна кардиотоксичность (таксани, адриамицин і т.д.).

Фармакокінетика

Всмоктування. Левокарнітін всмоктується клітинами слизової оболонки тонкого кишечника і відносно повільно входить у кров'яне русло; ймовірно, всмоктування пов'язане з активним транслюмінальну механізмом. Всмоктування після перорального прийому обмежена (10%) і мінливе.

Розподіл. Абсорбований левокарнітіна транспортується в різні органи через кров; вважається, що в процесі транспортування задіяна транспортна система еритроцитів.

Виведення. Левокарнітін виводиться головним чином із сечею. Швидкість виведення прямо пропорційна концентрації карнітину в крові.

Метаболізм. Левокарнітін практично не метаболізується в організмі.

Показання

Первинна і вторинна карнітіновая недостатність у дорослих і дітей, в тому числі у новонароджених і немовлят.

Вторинна карнітіновая недостатність у пацієнтів, які перебувають на гемодіалізі.

Вторинну карнітіновий недостатність слід запідозрити у пацієнтів, які перебувають на гемодіалізі, в наступних випадках:

сильні персистирующие спазми в м'язах і / або гіпотензивні епізоди під час проведення діалізу; енергетичний дефіцит, який має значний негативний вплив на якість життя; м'язова слабкість і / або міопатія; кардиопатия; анемія, яка не відповідає на лікування еритропоетином або вимагає високих доз еритропоетину; втрата м'язової маси.

Застосування

Препарат вводять в / в повільно протягом 2-3 хв.

Застосування при вродженому порушенні метаболізму. Під час терапії доцільно контролювати рівні карнітину і ацилкарнітину як в плазмі крові, так і в сечі.

Необхідна доза залежить від специфіки вродженого порушення метаболізму і тяжкості проявів захворювання. У разі гострої декомпенсації рекомендована доза може становити до 100 мг/кг маси тіла на добу за 3-4 введення. У разі необхідності можна застосовувати та більш високі дози, хоча при цьому можуть посилюватися побічні ефекти, зокрема діарея.

Вторинний дефіцит карнітину у пацієнтів, які перебувають на гемодіалізі. Перед початком терапії Метакартіном бажано проводити перевірку рівня карнітину в плазмі крові.

Вторинний дефіцит карнітину діагностується при співвідношенні ацилкарнітину до вільного карнітину в плазмі крові 0,4 і / або коли концентрація вільного карнітину становить 20 мкмоль/л.

Дозу 2 г слід вводити в / в струменево в кінці кожного сеансу діалізу. Загальну реакцію слід оцінювати шляхом моніторингу рівнів ацилкарнітину і вільного карнітину в плазмі крові та станом пацієнта. Нормалізація вмісту карнітину в м'язовій тканині та кардіоміоцитах настає приблизно через 3 місяці після досягнення нормальної концентрації карнітину в плазмі крові. Якщо введення карнітину припинити, його рівні неодмінно почнуть знижуватися знову. Необхідність повторного насичує курсу лікування визначають шляхом кількісного визначення карнітину в плазмі крові через рівні інтервали часу і станом пацієнта.

Гемодіаліз - підтримуюча терапія. Після насичує курсу введення левокарнітіна застосовують підтримуючу дозу - 1 г препарату на добу перорально. У день діалізу Метакартін застосовують в / в в дозі 1 г відразу після завершення чергового сеансу.

Діти. Препарат застосовують дітям з першого дня життя, в тому числі недоношеним.

Протипоказання

Підвищена чутливість до компонентів препарату.

Побічні ефекти

Помірні шлунково-кишкові розлади спостерігалися при тривалому прийомі перорального левокарнітіна, включаючи швидкоплинні нудоту і блювоту, біль в животі та діарею. зниження дози часто зменшує вираженість або усуває шлунково-кишкові симптоми. необхідно ретельно контролювати переносимість протягом 1-го тижня прийому і після будь-якого підвищення дози. в / в застосування метакартіна зазвичай переноситься добре.

Особливі вказівки

Левокарнітін покращує засвоєння глюкози, тому застосування метакартіна у паціенов з цукровим діабетом, які отримують лікування цукрознижувальними препаратами, може призвести до гіпоглікемії. рівень глюкози в плазмі крові в таких випадках необхідно регулярно контролювати для своєчасної корекції терапії.

Застосування в період вагітності або годування груддю. Тератогенної дії в доклінічних дослідженнях препарату не виявлено. При застосуванні найбільш дослідженою дози 600 мг/кг маси тіла у тварин зазначалося статистично незначна підвищення частоти постімплантаціонних загибелі плоду на ранніх термінах вагітності. Значимість цих результатів для людини невідома.

Незважаючи на наслідки карнитиновой недостатності для вагітних, переривання лікування левокарнітіна для матері здається великим ризиком, ніж теоретичний ризик для плоду в разі продовження лікування.

Левокарнітін - звичайний компонент грудного молока людини.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами. Невідома.

Взаємодії

Одночасне застосування кортикостероїдів призводить до накопичення левокарнітіна в тканинах організму (окрім печінки). інші анаболічні засоби підсилюють ефект препарату.

Несумісність. Не змішувати з іншими лікарськими засобами.

Передозування

Повідомлень про токсичність левокарнітіна при передозуванні не було. застосування препарату в високих дозах може викликати діарею. левокарнітіна легко видаляється з плазми крові діалізом.

Лікування: вжити заходів для видалення препарату з травного тракту при прийомі всередину, провести симптоматичну і підтримуючу терапію. Не повідомлялося про випадки передозування, що загрожують життю.

Умови зберігання

При температурі не вище 25 °C.

Читати детальну інструкцію
Редакторська група
Дата створення: 31.03.2023
Дата оновлення: 20.05.2023
alert

Зверніть увагу

Опис препарату Метакартин розчин для ін'єкцій 1 г/5 мл ампула 5 мл №5 на цій сторінці є спрощеною версією від anc.ua Перед придбанням або використанням препарату, необхідно консультуватися з лікарем та ознайомитися з оригінальною інструкцією виробника.Інформація надана тільки для ознайомчих цілей і не має бути використана як керівництво до самолікування. Призначення препарату та його дозування може встановити тільки лікар

Поширені запитання

Яка ціна на Метакартин розчин для ін'єкцій 1 г/5 мл ампула 5 мл №5?

416.4 грн. - ціна в Аптеці Низьких Цін на Метакартин розчин для ін'єкцій 1 г/5 мл ампула 5 мл №5.

У чому особливості товару Метакартин розчин для ін'єкцій 1 г/5 мл ампула 5 мл №5?

Тонізуючі препарати Метакартин розчин для ін'єкцій 1 г/5 мл ампула 5 мл №5. Відноситься до Тонизирующие препараты

Яка діюча речовина Метакартин розчин для ін'єкцій 1 г/5 мл ампула 5 мл №5?

Діючі речовини у Метакартин раствор для инъекций 1 г/5 мл ампула 5 мл №5 є Левокарнитин (L-карнитин).

Які відгуки у товару Метакартин розчин для ін'єкцій 1 г/5 мл ампула 5 мл №5?

На жаль на цей товар поки немає відгуків. Ви можете залишити свій відгук за посиланням.

Наявність в найближчих аптеках

АНЦ
пр. В.Маяковського, 60/10, Київ
08:00 - 21:00

1 упаковок

3 пакети

АНЦ
вул. Гусовського, 8/10, Київ
08:00 - 21:00

1 упаковок

АНЦ
вул. Тулузи, 3Б, Київ
08:00 - 21:00
ТОВ "АПТЕКА НИЗЬКИХ ЦІН ПЛЮС"
likomatЛікомат
Лікомат - це, як поштомат тільки в аптеці, що дозволяє вам забрати замовлення самостійно без черг

3 упаковок

Показати всі аптеки з наявністю