star_on

Здорове харчування і вага

Дата публікації: 27.03.2023

article page

На жаль, далеко не всі моделі харчування пропонують оптимально збалансовані режими харчування, а це є однією з причиною того, що вага не зменшується, а навпаки. Дефіцит одних нутрієнтів і надлишок інших можливий як раз при самостійному складанні раціону і вибору споживаних продуктів. Ось найбільш часті сценарії, що призводять до набору ваги.

n

1. Недолік корисних жирів. Багато хто не включає в раціон поживні авокадо, горіхи, оливкову і кокосову олію, не знаючи, що при вживання цих продуктів в помірних кількостях вони допомагають нам худнути. У багатьох сформувалося тверде переконання, що будь-який жир – це зло, і не важливо звідки він отриманий – з авокадо або соняшникової олії. Організм використовує корисні жири для здорового функціонування клітин, зниження внутрішніх запалень, балансу гормонів і як якіснє джерело енергії.
2. Надлишок споживаних жирів. Інші ж, навпаки, зловживають корисними жирами і в підсумку споживають занадто багато калорій. Оптимальні обсяги їх споживання в день: одна-дві столові ложки рослинної олії, невелика жменька горіхів або оливок, половина авокадо. Потрібно пам’ятати, що якщо ви не контролюєте кількість горіхів і їсте їх жменями – це веде до набору ваги, а авакадо само по собі дуже корисне, але калорійне. Половини вистачить на день, а з’їдати кілька штук за день – веде до стрімкого набору ваги.
3. Дефіцит свіжих овочів і листової зелені. Багато свіжих овочів і різноманітної зелені є обов’язковими компонентами збалансованого харчування, які повинні займати приблизно половину вашої тарілки під час основного прийому їжі. Ті, хто нехтує цією низькокалорійної, регулюючої рівень цукру в крові, багатої на клітковину, вітаміни і мінерали їжею, як правило, переїдають вуглеводів і протеїну.
4. Занадто багато фруктів. А ось необмежену вживання фруктів призводить до надлишку глюкози в організмі і далі до утворення жирової тканини. Пам’ятайте: якщо ви націлені на зниження ваги, то ваші дві-три порції фруктів за день не повинні перевищувати жмені ягід, невеликого яблука або половини грейпфрута.

Усі акції