star_on

Як впоратися зі стресом і допомогти психіці?

Дата публікації: 28.03.2023

article page

Як впоратися зі стресом і допомогти психіці?

В інформаційному просторі щодня з'являються новини, які викликають тривожність та занепокоєння. До цього додамо втому від робочої завантаженості, зниження захисних властивостей організму взимку, поганий настрій, нестачу вітаміну D і незбалансований раціон харчування. Дані фактори впливають на наше здоров'я та стан стресу.

Емоційна стійкість - ваша головна зброя в цей непростий період. Як допомогти психіці взимку? Нижче читайте корисні поради.

Практичні поради як вберегти свою психіку від стресу


1. Фільтруйте потік інформації і перебування в соц.мережах. В інтернеті як сніжний ком поширюються науково не підтверджена і навмисне вигадана інформація про вірус та фейк новин про політичну ситуацію, щоб створювати у маси людей паніку і викликати почуття страху. Черпати інформацію потрібно з офіційних джерел або надійних медіа. Обмежуйте час, який проводите в соц.мережах за переглядом новин та аналітичних програм, які можуть нагнітати панічний настрій. Потрібно намагатися уникати їх ввечері (коли психіка вже настільки вразлива після робочого дня, що будь-яка дурниця може викликати вибух тривоги і відчаю). Якщо вам важливо щодня стежити за новинами в світі- фільтруйте якість контенту і джерело його отримання.

2. Рухайтеся. Швидше за все ви втомилися від сидячої роботи і холодів, але не проти були б ще пролежати кілька днів в ліжку. Рух — це ключ для нашого стійкого емоційного стану та здоров'я. Зярядка вранці або активна ходьба при вигулі домашнього улюблинця - мінімум, що ви можете зробити. Або знайдіть для себе найпростіший і приємний набір вправ, не більше виснажливий, ніж чистка зубів або умивання - але кожен день. Ще частіше перевіряйте, чи не занадто напружені. Напружені шия, плечі і потилиця - сигнал для всього організму.

3. Завжди плануйте відпочинок. Якісний відпочинок - запорука здоров'я, стабільного емоційного стану і адекватного ставлення до роботи. Якщо відпустка не передбачається найближчим часом, то візьміть один день за свій рахунок для відновлення внутрішнього ресурсу або заплануйте вечір тільки для себе. Присвятіть кількя годин тільки собі. Тільки ви розумієте, що приносить вам позитивні емоції та є особистою антрістресс терапією: гаряча ванна, півгодини прогулянки на свіжому повітрі, зустріч з друзями, цікавий підкаст в лішкушопінг або активний відпочинок. Уміння позбутися негативного навантаження і відновити сили після складного дня на роботі - внесок в майбутнє,в ваше здоров'я і стабільний психічний стан.

Усі акції