star_on

Все, що ви хотіли знати про глютен

Автор: Щербакова Олександра Олегівна

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Швидше за все, ви чули про популярний в суспільстві й блогах про здорове харчування тренд на відмову від глютену. Чи правда, що всім краще відмовитися від його використання у своєму раціоні

n

Для початку потрібно розібратися, що таке глютен. Глютен – це білок, який міститься в злакових культурах (пшениця, овес, жито та ячмінь) й робить тісто еластичним. Саме завдяки йому тісто стає пружним. За текстурою глютен схожий на клей.
Він небезпечний для людей, які страждають від захворювання целіакії (непероносимість глютену), яке зустрічається у 1% людей. У людей з такою проблемою погіршується робота кишківника й різко знижується імунітет, тому їм необхідно відмовитися від продуктів, в складі яких є глютен.

n
n

Для людей, які не страждають целіакію, вживання продуктів з глютеном не несе великої небезпеки. Купувати продукти з наклейкою gluten free та чи відмовлятися від випічки вирішувати тільки вам.

n