Про активність мозку і цукор
Автор: Щербакова Олександра Олегівна
Дата публікації: 27.03.2023
Ми звикли чути, що перед напруженою розумовою роботою потрібно з’їсти щось солодке, тому що мозку потрібен цукор. Однак, згідно з дослідженнями, рафінований цукор, який міститься в більшості готових десертів, знижує BDNF (brain-derived neurotrophic factor) – речовина, що відповідає за нормальне нервове розвиток.
nЯк з’явився міф про те, що для поліпшення розумового процесу нам необхідно солодке Науці відомо, що глюкоза є головним паливом для мозку. Шоколад, цукерки та інші солодощі є швидкими вуглеводами. Це самий легкодоступний джерело, так як глюкоза з цих продуктів моментально потрапляє в кров. Однак є й інші, більш якісні джерела даної речовини, які не шкодять ні здоров’ю мозку, ні здоров’ю організму в цілому. До них відносяться деякі крупи (бурий рис, киноа, зелена гречка), фрукти, сухофрукти, а також корисні солодощі без рафінованого цукру. Не зловживайте солодким і вибирайте корисні «допінги» для енергії, підзарядки і активності мозку.