star_on

Погіршення здоров'я шкіри під час війни. Корисні поради

Дата публікації: 27.03.2023

article page

З 24 лютого українці перебувають у стані хронічного стресу та постійного напруження. Як наслідок у багатьох виникли проблеми зі шкірою: дерматити, алергії на тілі та обличчі, свербіж, сухість, запалення, загострення шкірних захворювань. Нижче розповімо про важливі правила, яких варто дотримуватись для усунення неприємних відчуттів та нормалізації стану шкіри.

  1. Проконсультуйтесь з лікарем. Якщо ви знаєте свій діагноз, пройдіть курс лікування. Шкірні хвороби могли загостритися і потрібно якомога раніше застосовувати перевірені засоби. Якщо проблеми зі шкірою з'явилися вперше, варто звернутися до дерматолога і розпочати лікування. Безоплатну медичну допомогу можна знайти за посиланням.
  2. Очищуйте шкіру щодня. При запаленні дерматиту слід обирати засоби для чутливого типу з низьким показником рН, які підтримують захисний бар’єр і зменшують сухість. Це стосується і гелю для душу. Не використовуйте мило в душі, адже воно лужне і шкідливе для мікробіому.
  3. Вмивайтеся і приймайте душ правильно. Пам'ятайте, що вода при вмиванні повинна бути теплою, а не гарячою. Так, речовини з загоювального засобу або лікарської мазі легше проникають у шкіру і по максимуму виконують своє завдання. Від гарячої води подразнення може посилитись. Після вмивання тіло та обличчя слід легко промокнути чистим рушником чи паперовими серветками, не використовуючи розтираючих рухів.
  4. Не чіпайте руками ділянки з ознаками подразнення. Уникайте натирання шкіри грубою тканиною і не розчухуйте роздратовані зони на тілі, оскільки це може призвести до посилення свербіжу, появи мікротравм, в які можуть проникати бактерії та бруд.
  5. Міняйте наволочки та рушники два рази на тиждень. Вони вбирають шкірний себум, забруднення та пил під час сну, тому краще якомога частіше їх оновлювати.
  6. Не експериментуйте з новими інгредієнтами в косметиці для шкіри обличчя. Загальний стан шкіри при контакті з компонентами в новому косметичному засобі може ще помітніше погіршитися і викликати алергію та роздратування.
  7. Відкорегуйте режим харчування. Відмовитеся від продуктів-подразників: гострі та жирні страви, напівфабрикати, солодощі, продукти з високим ступенем алергенності (цитрусові, екзотичні фрукти та т.п.).


Дбати про здоров'я шкіри дуже важливо. Бережіть себе.

Усі акції