Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Як підтримувати стан дитини, якщо ви вимушено покинули домівку?

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Продовжувати жити в военний час та вірити в перемогу - наша головна задача. Крім цього як би не було важко потрібно приділяти особливу увагу емоційному стану дитини. Нижче розповімо, як підтримати своїх найдорожчих при вимушеному переміщінні.

1. Дотримуйтесь усталених сімейних традицій, які дають опору для дитини. Приготуйте улюблену страву, подивіться її улюблений мультфільм або займіться спільною активністю, яка відволіче та потішить вашу дитину. Саме за допомогою приємних рутинних справ та сімейних традицій вона зможе відчути стабільність, яка вкрай важлива при вимушеному переїзді.

2. Соціалізація. Дізнайтеся через батьків друзів дитини їх мобільні номери, щоб вона розмовляла з ними та підтримувала зв'язок з однолітками, а також не забувайте про дзвінки з бабусями та дідусями. Дітям важливо соціалізуватися та підтримувати контакт з іншими людьми, а не лише з батьками.

3. Адаптація дитини у новому місці. Сходіть з дитиною на розвідку в парк, дізнайтеся про гуртки поряд з будинком і виходьте разом на екскурсію містом за відсутності повітряної тривоги. Дитина має адаптуватися до нового місця перебування і це допоможе їй швидше звикнути до нового міста.

4. Тримайте емоції під контролем в присутності дитини, як би не було складно. Спілкуйтесь з нею спокійно та впевнено, щоб не передати їй відчуття тривожності, а також намагайтеся не переживати складні емоції на його очах. Дитяча психіка вкрай чутлива і більш сприйнятлива у нинішніх умовах до будь-яких негативних проявів, а тим більше з боку батьків. Піклуйтесь про емоційний стан малечі.

5. Підтримуйте впевненість дитини у нашій перемозі. Демонструйте спокій у своїх словах та діях, які будуть підтримувати віру дитини, що все буде добре. А при появі поганого настрою перемкніть увагу на справах або іграх тут і зараз. Непохитна впевненість в перемогу - одне з головних почуттів для підтримки психічного стану як дитини, так і батьків.

Наблюдайте за эмоциональным состоянием, поведением и берегите своих маленьких украинцев!