Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Для лікування ЖИРНЕ ВОЛОССЯ:

Скоро тут зʼявляться потрібні товари для лікування

ЖИРНЕ ВОЛОССЯ

Жирне волосся

Характерною відмінністю жирного волосся є те, що воно швидко забруднюється і починає виглядати неохайно. Вже до кінця першого або другого дня воно втрачає об’єм, стає засаленим і маслянистим на дотик. І хоча жирне волосся доводиться мити мало не кожен день, часте миття не тільки не допомагає вирішити проблему, а й посилює її.

Причини

Основною причиною підвищеної жирності є надмірна активність сальних залоз, розташованих в шкірі голови. У нормі секрет, що продукується ними, зволожує волосся, захищає його від пересихання, бруду, пилу, ультрафіолету та інших шкідливих чинників зовнішнього середовища. Але коли шкірного сала виробляється більше, ніж потрібно, це шкодить волоссю. І тоді те швидко жирніє, стаючи сальним, липким і обтяженим.

Найбільш часті причини жирності волосся:

  • Гормональні зміни. Підвищена жирність волосся може бути наслідком гормональних збоїв або перебудов організму. З даною проблемою часто стикаються підлітки і вагітні жінки, а також люди з ендокринними захворюваннями.
  • Неправильне харчування. Вживання жирної їжі та продуктів з високим вмістом тваринних жирів також може стати причиною підвищеного салоутворення. Причому жирним може стати не лише волосся, а і шкіра на інших частинах тіла.
  • Неправильний догляд за волоссям. Занадто часте миття або використання шампунів з жорсткими миючими компонентами може порушити процеси салоутворення, викликати появу лупи і багатьох інших проблем.

Надлишок сального секрету часто накопичується біля коріння волосся і забиває пори шкіри, заважаючи їм функціонувати в звичному режимі. Через це до волосяних фолікулів надходить мало повітря і води, що призводить до нестачі живлення, витончення і випадання волосся. Більше того, з часом шкірне сало і частинки відмерлої шкіри злипаються в купу і утворюють лупу, що ще сильніше погіршує стан шкіри голови.

Догляд за жирним волоссям

Жирне волосся потребує особливого догляду, який може зменшити процеси салоутворення і видалити надлишки жиру з шкіри. Якщо ваше волосся швидко жирніє, вам слід використовувати спеціальні шампуні, кондиціонери та ополіскувачі, призначені спеціально для жирного і схильного до жирності волосся.

Всупереч загальній думці, що жирне волосся потрібно підсушувати, воно також потребує зволоженні. Тому без побоювань використовуйте зволожуючі маски і бальзами, однак наносьте їх минаючи коріння волосся.

Якщо вам доводиться мити голову занадто часто, спробуйте ко-вошінг, тобто періодичне миття волосся кондиціонером замість шампуню.

А якщо вам не вдається позбутися жирності власними силами, вам варто сходити на прийом до лікаря-трихолога. Він допоможе вам з'ясувати причину надмірної жирності волосся і підбере засоби для догляду, які ідеально підходять саме вам.