Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Для лікування ЗАСОБИ ВІД УКУСІВ КОМАХ:

Скоро тут зʼявляться потрібні товари для лікування

ЗАСОБИ ВІД УКУСІВ КОМАХ

Засоби від укусів комах

Укуси комах здатні доставляти нам незручності та відчутно «псувати життя», особливо в теплу пору року. Можуть викликати свербіж, почервоніння, алергічні реакції, які можуть бути досить сильними. Але у наш час є можливість захиститися від комах та уникнути їх укусів, якщо використовувати спеціальні засоби від комах.

Які комахи найчастіше нас кусають

  • Комарі, мошки. Укуси цих комах не дуже небезпечні, але на місці укусу може виникнути опуклість, сильний свербіж, почервоніння. Крім того, якщо сильно розчесати місце укусу, то можна пошкодити епідерміс та створити умови для потрапляння інфекції.
  • Бджоли, джмелі. Їх укус не тільки досить болючий, але й небезпечний тим, що може викликати сильну алергічну реакцію, в результаті чого може знадобитися термінова медична допомога.
  • Ґедзі. Їхні укуси досить болючі. Крім того, небезпека укусів цих комах в тому, що вони можуть переносити ряд інфекцій.

Чим відлякати комах на вулиці

Засоби, які знищують або відлякують комах, називають репелентами. Всі засоби захисту від укусів комах можна розділити на два види: ті, що наносяться безпосередньо на тіло і ті, які розпилюють в повітрі.

  • Спреї, креми, гелі, бальзами, лосьйони. До складу таких засобів входять токсичні речовини, які відлякують комах. Як спреї, так і креми можуть наноситися на шкіру або на одяг. Але потрібно уникати їх потрапляння в очі та на слизові оболонки. Важливо уважно читати інструкцію до використання засобів та слідувати їй. Крім того, перед застосуванням варто обов'язково провести алергопробу. Нанести на невелику ділянку тіла та подивитися, чи не буде якоїсь реакції.
  • Аерозолі для розпилення на навколишньої території. Їх можна розпорошувати на кущі, дерева, на меблі.
  • Ультразвукові відлякувачі комарів. Суть дії цих засобів від комах в тому, що вони видають звук високої частоти, що відлякує комах. Можуть застосовуватися на вулиці або в будинках та квартирах. Вони є небезпечними для людини і не створюють йому дискомфорту.
  • Браслети від комарів. Такі браслети просочуються спеціальними засобами, що відлякують комарів.
  • Пастки. Це невеликі прилади, які приманюють комарів, «примушуючи» їх потрапляти всередину, де вони гинуть.
  • Спіралі. Такі спіралі складаються з деревної муки, просоченої спеціальними речовинами. Після підпалу вона буде повільно тліти, виділяючи в повітря речовини, що відлякують комарів. При цьому людина не буде відчувати якогось неприємного запаху і для неї це буде безпечно.

Як позбутися комарів в приміщенні

Найбільш часто для боротьби з комахами в приміщенні використовуються фуміганти. Фумігатори можуть спалахувати, при цьому виділяється дим, токсичний для комах. Або ж застосовуються електрофумігатори, які необхідно включати в розетку. Всередину такого пристрою закладається спеціальна пластина, яка, при нагріванні виділяє небезпечні для комах речовини.

Вибираючи засіб від комах, потрібно ретельно читати інструкцію, підбирати засіб з розрахунку того, де він буде використовуватися.

Якщо вас все-таки вкусив комар, місце укусу сильно свербить та турбує - скористайтеся спеціальними мазями від укусів комах. Вони допоможуть зняти свербіж та запалення. Для людей схильних до алергічних реакцій, можна прийняти антигістамінний препарат. Якщо ж ви бачите, що реакція організму на укус надмірно сильна - зверніться за допомогою до лікаря.