Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Для лікування ТЮТЮНОПАЛІННЯ:

Скоро тут зʼявляться потрібні товари для лікування

ТЮТЮНОПАЛІННЯ

Тютюнопаління

Тютюнопаління є досить поширеною звичкою. До причин, чому люди починають палити, можна віднести цікавість, копіювання поведінки дорослих або більш авторитетних людей, бажання виглядати старшим, мода. Але цю звичку, безумовно, потрібно віднести до шкідливих, оскільки існує звикання до нікотину. З часом розвивається залежність до куріння, і це може завдати серйозної шкоди здоров'ю.

Механізм розвитку залежності від нікотину

У процесі паління вже за кілька хвилин нікотин досягає клітин головного мозку. Під його впливом відбувається короткочасне розширення судин мозку. Людина відчуває приплив сил, одночасно заспокоєння та почуття піднесеності. За деякий час ці відчуття проходять. Щоб повторити це відчуття, людина знову береться за сигарету.

Поступово потяг до паління стає рефлексом. Людині здається, що без цигарок вона може зосередитися, продуктивно працювати, заспокоюватися, відпочивати тощо.

Звикання відбувається внаслідок впливу компонентів сигарет. Також важливу роль відіграє прихильність до процесу паління, обставини, в яких це відбувається. Людині хочеться повторювати певний ритуал знову і знову.

Шкідливість куріння для організму

Багаторазово доведено, що тривале активне паління негативно впливає на організм і може призвести до цілого ряду проблем зі здоров'ям.

  • Дихальна система. Паління призводить до подразнення у дихальних шляхах, виникають запальні процеси. Згодом розвивається кашель курця. Може виникнути низка захворювань, таких як обструктивна хвороба легень, хронічний бронхіт, астма та інші хвороби дихальної системи. Також у курців у десятки разів підвищується ймовірність розвитку раку легень.
  • Серцево-судинна система. Активне паління підвищує ризики розвитку ішемічної хвороби, гіпертонії, часто спостерігається облітеруючий ендартеріїт нижніх кінцівок. У 12 разів частіше у курців виникає інфаркт.
  • Травна система. Курці часто страждають на гастрит, виразку шлунка, у них погіршується робота кишківника.
  • Сечостатева система. Багаторічне паління може негативно вплинути на еректильну функцію чоловіка, зменшити статевий потяг, призвести до репродуктивних проблем. Якщо палить вагітна жінка, це може негативно вплинути на формування дитини, призвести до виникнення у неї патологій.

Не варто забувати, що інші органи та системи також страждають від паління.

Отже, паління має множинний негативний вплив на організм. Тому цієї шкідливої ​​звички варто позбутися якнайшвидше. Нікотин викликає залежність, тому зробити це буде не дуже просто, але якщо є достатньо мотивації та правильний настрій, це можна здійснити.

А для того, щоб відмовитись від сигарет було легше, ви можете використовувати як допомогу спеціальні засоби від паління, які сьогодні можна купити в аптеках.

Засоби, які допоможуть боротися з палінням

Препарати від нікотинової залежності можуть бути кількох типів:

  • Мати замісні властивості, тобто містити певну кількість нікотину,
  • Заспокоювати нервову систему,
  • Блокувати нікотинові рецептори.

Вони можуть продаватися у різних формах - це можуть бути жувальні гумки з нікотином, спреї, нікотинові пластирі, таблетки. Використання подібних засобів допоможе легше перенести відмову від цигарок, уникнути «нікотинової ломки» і швидше позбутися залежності. Але застосування кожного з цих засобів має свої нюанси. Наприклад, дія пластиру триває 16-24 години, жуйки – 2 години. Крім того, важливо враховувати різні механізми дії. Тому, перш ніж зробити вибір на користь якогось із них, проконсультуйтеся з лікарем. Лікар визначить ступінь вашої залежності та порекомендує які засоби вам краще використовувати, визначить тривалість терапії, дасть рекомендації щодо психологічних особливостей відмови від куріння.