Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Для лікування СУХЕ ВОЛОССЯ:

Скоро тут зʼявляться потрібні товари для лікування

СУХЕ ВОЛОССЯ

Сухе волосся

В наші дні сухість волосся є поширеною проблемою, з якою стикаються мільйони чоловіків і жінок по всьому світу. Неправильне харчування, незнання базових правил догляду, вплив зовнішніх пошкоджуючих факторів — все це негативно впливає на волосся і викликає масу проблем з ним.

Сухе волосся відрізняється надмірною ламкістю і тусклістю, погано розчісується і сильно січеться на кінцях. У багатьох людей воно постійно обламується, заважаючи відростити довгу шевелюру. Сухий тип волосся вимагає дбайливого догляду і застосування особливих живильних і зволожуючих засобів. Давайте розберемо детальніше, як правильно поводитися з пересушеними волоссям і що потрібно робити, щоб воно виглядало красивим і здоровим.

Харчування і спосіб життя

Причиною сухості волосся часто буває незбалансоване харчування і брак в раціоні ряду вітамінів і мінералів. Зокрема, вживання в їжу недостатньої кількості вітамінів А, С і В, кальцію, марганцю і цинку може призводити до надмірної ламкості, сухості і випадання волосків.

Людям з сухим і ламким волоссям потрібна особлива дієта, як і людям з сухою шкірою. Щоб волосся менше пересихало, їм рекомендується вживати в їжу якомога більше свіжих овочів і фруктів, морепродуктів, вершкового масла, яєчних жовтків, вершків і т.д. Крім цього в раціон можна включити прийом біологічно активних добавок і полівітамінних комплексів — вони компенсують дефіцит вітамінів і мінералів та допомагають підтримувати здоров'я волосся.

Лікування супутніх захворювань

Іноді проблеми з волоссям бувають викликані захворюваннями шлунково-кишкового тракту, ендокринними порушеннями, грибковими хворобами шкіри і т.д. Тому при сильній сухості не буде зайвим звернутися за консультацією до фахівця і пройти повноцінне обстеження. Усунення причини сухості допоможе швидко і ефективно повернути волоссю привабливий зовнішній вигляд.

Догляд за волоссям та шкірою голови

Сухе волосся слід мити якомога рідше, не частіше 2-3 разів на тиждень. При цьому потрібно використовувати спеціальні живильні і зволожуючі шампуні з ефектом кондиціонування. Корисно буде також застосовувати кондиціонери і маски для сухого волосся. А ось від шампунів з жорсткими миючими компонентами краще відмовитися, оскільки вони додатково підсушують шкіру голови.

Захистити сухе волосся також допоможе дотримання простих рекомендацій:

  1. Відмовтеся від використання фенів, плойок і випрямлячів — вони викликають зневоднення волосинок і сильно шкодять сухому волоссю.
  2. Уникайте частого фарбування і хімічних завивок, оскільки вони пошкоджують стрижні волосся і викликають їх пересихання. По можливості застосовуйте рослинні барвники, такі як хна, басма, сік волоського горіха і т.д.
  3. Захищайте волосся від шкідливого впливу факторів зовнішнього середовища — морозу, сонця, вітру, солоної води. Взимку носіть шапки, а влітку надягайте кепки або капелюхи, що захищають голову від ультрафіолету.
  4. Зволожуйте повітря в приміщеннях, де спите і проводите багато часу. Це допоможе наситити волосся і шкіру необхідної їм вологою.

Щодня розчісуйте гребінцем з дерев'яними або пластиковими зубцями, проводячи нею від коренів до самих кінчиків волосся — це допоможе рівномірно розподілити сальний секрет по всій довжині волосків. А також хоча б раз на тиждень робіть зволожуючі маски, використовуючи спеціальні засоби або рослинні масла. У комплексі все це допоможе вам зробити волосся здоровішим і попередити його надмірне пересихання в майбутньому.