Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Для лікування ЗНИЖЕННЯ СЕКСУАЛЬНОГО ПОТЯГУ (ЛІБІДО):

Скоро тут зʼявляться потрібні товари для лікування

ЗНИЖЕННЯ СЕКСУАЛЬНОГО ПОТЯГУ (ЛІБІДО)

Зниження сексуального потягу (лібідо)

Зниження лібідо описують як стан, при якому у чоловіка помітно зменшується статевий потяг і сексуальне бажання. Даний стан може виникати періодично або ж мати постійний характер і відчутно порушувати стосунки в парах. На сьогоднішній день падіння лібідо є широко поширеною проблемою і завдає чимало неприємностей чоловікам з різних вікових груп.

Примітно, що зниження сексуального потягу виявляють у 25-30% представників чоловічої статі, що мають розлади ерекції і еякуляції. Наявність одночасно декількох проблем сексуального характеру погіршує стан чоловіка і тим самим ще більше знижує якість його життя.

Причини

Тимчасове зниження статевого потягу найчастіше буває викликане проблемами в стосунках або психологічними причинами — стресами, депресією, підвищеною тривожністю і т.д. Що стосується тривалого стійкого падіння лібідо, воно зазвичай виникає в результаті зниження тестостерону в організмі чоловіка, яке, в свою чергу, може бути викликано впливом різних провокуючих чинників.

Сексуальне бажання у чоловіків може порушуватися при наявності супутніх соматичних захворювань, таких як гіпертонічна хвороба, атеросклероз, цукровий діабет, ожиріння, простатит, гіперплазія передміхурової залози, хвороби щитовидної залози та інших органів ендокринної системи. Причиною також може бути прийом деяких лікарських препаратів — антидепресантів, транквілізаторів і т.д.

Примітно, що з віком у чоловіків відбувається фізіологічне зниження рівня тестостерону в крові, що також може викликати ослаблення сексуального потягу. Після 30 років рівень тестостерону падає в середньому на 1% за рік. А після 60-65 років більшість чоловіків помічає у себе помітне ослаблення сексуального потягу і погіршення ерекції.

Симптоми

Найчастіше зниження статевого потягу проявляється після багатьох років повноцінного інтимного життя. При цьому у чоловіків починають рідше виникати думки і фантазії сексуального характеру, а також слабшає інтерес до протилежної статі. Через це вони можуть набагато рідше вступати в статеві контакти. Примітно, що у чоловіків зі зниженим лібідо зберігаються всі сексуальні функції і вони можуть продовжувати вступати в статеві акти для того, щоб задовольнити партнерку.

Діагностика і лікування

Розпізнати патологію можна за характерними ознаками — різке зниження сексуального бажання при повному збереженні ерекції і нормальної еякуляції. Для виявлення причини проблеми чоловікові можуть призначати додаткове обстеження, головна мета якого — виявити супутні захворювання або психоемоційні розлади.

Тактика боротьби з низьким лібідо безпосередньо залежить від того, що стало причиною проблеми. Якщо втрата бажання була викликана психоемоційними порушеннями, чоловікові може знадобитися консультація психолога, психотерапевта або сексолога. При нестачі тестостерону його дефіцит компенсують за допомогою тестостеронвмісних добавок, ін'єкцій, пластирів, мазей або гелів. Якщо ж до зниження лібідо привели супутні хвороби — чоловіка направляють до потрібного фахівця, щоб той підібрав необхідне лікування.