Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Для лікування ПРОФІЛАКТИКА ПРОСТУДНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ:

Скоро тут зʼявляться потрібні товари для лікування

ПРОФІЛАКТИКА ПРОСТУДНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ

Профілактика простудних захворювань

Гострі респіраторні захворювання, які також називають застудою – це група дуже поширених захворювань, що вражають верхні дихальні шляхи. Вони можуть знижувати працездатність, приводити до госпіталізації й навіть викликати серйозні ускладнення здоров'я. Тому не зайвим буде дотримуватися рекомендацій, які зможуть запобігти розвитку цих захворювань або знизити інтенсивність їх проявів.

Навіщо потрібна профілактика простудних захворювань?

Простудні захворювання найчастіше переносяться досить легко. Але в деяких випадках, вони можуть бути небезпечними. Так у людей з ослабленим імунітетом, з хронічними захворюваннями, у дітей, літніх людей вони можуть протікати в досить важкій формі. Також простудні захворювання можуть викликати ускладнення, такі як отит, пневмонія, менінгіт.

Для того, щоб уникнути появи респіраторних захворювань, потрібно дотримуватись рекомендацій щодо їх профілактики.

Серед профілактичних заходів, спрямованих на запобігання розвитку гострих респіраторних інфекцій, можна застосовувати кілька різних методів, які можуть діяти в комплексі.

Особиста гігієна для профілактики застуди

Дотримання особистої гігієни набуває особливо важливого значення в період спалаху інфекційних респіраторних захворювань. Торкаючись до предметів, на які могли потрапити частинки слини, ви переносите патогенну мікрофлору собі на руки. Потім, якщо не помити руки перед їжею, ці частинки з їжею можуть потрапити в ротову порожнину, що спровокує зараження.

Також потрібно стежити за собою, не терти руками очі, ніс до того, як ви помиєте руки після відвідування місць зі скупченням людей. Таким чином хвороботворний вірус також може потрапити в організм.

Важливо регулярно провітрювати приміщення, це буде сприяти зміні повітря.

Соціальне дистанціювання

Під час чхання, кашлю та простого дихання заразна людина може поширювати інфекцію, яка потрапляє в повітря навколо нього. Якщо здорова людина вдихне краплі з інфекцією, то може заразитися.

Для того, щоб уникнути зараження в період епідемій по можливості уникайте місць скупчення людей. Якщо ви перебуваєте там, де багато людей, намагайтеся триматися від найближчої до вас людини на відстані не менше метра. Якщо у вас вдома є хворий, спробуйте ізолювати його в окремій кімнаті та обмежте з ним контакти.

Зміцнення імунітету

Попадання в людський організм вірусу або бактерії, яка може привести до простудного захворювання, зовсім не означає, що людина обов'язково захворіє. Якщо у вас буде достатньо міцний імунітет, то ви можете або зовсім не захворіти, або перенести захворювання в легкій формі. Тому дуже важливо щоб ваша імунна система була не ослаблена. Для цього потрібно правильно харчуватися, включаючи у свій раціон більше овочів та фруктів, займатися спортом з обов'язковим виконанням аеробних вправ. Також важливий повноцінний відпочинок та сон.

Для підтримки імунітету в нормі в період простудних захворювань рекомендується вживання вітамінних комплексів. Це допоможе уникнути гіповітамінозу, який може послабити організм та створити «лазівку» для застудної інфекції. Однак, перш ніж призначати собі вітаміни, проконсультуйтеся з лікарем. Не паліть і не зловживайте алкоголем. Ці шкідливі звички послаблюють імунітет та сприяють більш частим застудам. Уникайте переохолодження. Коли ви переохолоджуєте організм, то на якийсь час знижуєте активність імунної системи й підвищуєте ймовірність застуди.

Вакцинація

Для деяких особливо небезпечних з важким перебігом інфекцій розробляються вакцини (наприклад, для деяких видів грипу). Вакцинація – надійний спосіб боротьби з інфекцією. Своєчасна вакцинація дозволяє уникнути захворювання або перенести його в легкій формі.