Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Для лікування ПОХМІЛЬНИЙ СИНДРОМ:

Скоро тут зʼявляться потрібні товари для лікування

ПОХМІЛЬНИЙ СИНДРОМ

Похмільний синдром

Похмілля – це стан, який виникає через якийсь час після вживання алкогольних напоїв. Супроводжується цілою низкою неприємних проявів, таких як головний біль, відчуття сухості в роті, дратівливість та пітливість. Похмілля часто плутають з алкогольним абстинентним синдромом, що є синдромом відміни при тривалому вживанні алкоголю. Похмілля настає у здорових людей, зазвичай, зранку після денного або вечірнього вживання спиртного.

Причини та симптоми похмільного синдрому

Точні причини похмільного синдрому в цей час до кінця не з'ясовані. В якості найбільш ймовірних факторів, здатних викликати похмілля вказують:

Зневоднення. Етанол – це сильний діуретик, після вживання якого з організму виводиться велика кількість рідини, що стає причиною зневоднення та появи таких симптомів, як головний біль, сухість у роті, прострації та почуття втоми.

Інтоксикація. Етанол при попаданні в кров спочатку перетворюється в ацетальдегід, а потім в оцтову кислоту. Причому, ацетальдегід – це речовина, яка набагато більш токсична, ніж етанол. Якщо алкоголю в крові досить багато, то розщеплення ацетальдегіду в оцтову кислоту може сповільнитися, в результаті чого може відбуватися накопичення ацетальдегіду і пов'язаного з цим процесом зниження рівня глюкози в крові, особливо в головному мозку. Також свій вплив можуть надавати сивушні масла та деякі речовини, що містяться в алкогольних напоях, вони здатні посилювати симптоматику похмілля. Інтоксикація після вживання спиртного може спровокувати порушення роботи шлунково-кишкового тракту, нудоту, блювоту.

Дефіцит магнію. Ще одна причина виникнення похмільного синдрому. Цей елемент активно виводиться нирками при вживанні алкогольних напоїв. При нестачі магнію в клітини починає потрапляти надмірна кількість кальцію, що призводить до появи аритмії, підвищеної нервозності, ознобу.

Серед інших проявів похмільного синдрому потрібно вказати прискорене дихання, порушення обмінних процесів, порушення кислотно-лужного балансу, надмірна чутливість до звуків і світла, порушення циклів сну та неспання.

Паралельно зі зневодненням після вживання алкогольних напоїв, можуть спостерігатися набряки, які свідчать про накопичення рідини в тканинах.

При похмільному синдромі організм відчуває підвищене навантаження, що підвищує вірогідність загострення хронічних захворювань. Можуть виникнути такі небезпечні стани як тахікардія, гіпертонічний криз, інсульт або інфаркт, ниркова колька, панкреатит.

Діагностика та лікування похмільного синдрому

Діагностується похмільний синдром досить легко по характерним проявам. Але важливо визначити, це похмільний синдром чи абстинентний синдром. У першому випадку симптоми проходять протягом дня, при абстинентному синдромі – присутні два дні та більше.

Лікування похмільного синдрому можна здійснювати самостійно. В першу чергу потрібно пити більше рідини, щоб позбутися зневоднення. Також рекомендується вживати ферментовані продукти: квашену капусту, солоні огірки, мочені яблука, кисломолочні продукти, продукти з високим вмістом лимонної кислоти.

Допомагають швидше прийти в себе сон, прогулянки на свіжому повітрі.

Якщо спостерігається сильна інтоксикація, можна випити активоване вугілля або інші сорбенти. Зняти головний біль допоможуть знеболювальні препарати, аспірин.

Також можна вжити спеціальні засоби від похмілля, які очищають організм від токсинів та знімають симптоми похмільного синдрому.

У випадках важкої інтоксикації може знадобитися медична допомога, яка може здійснюватися вдома або в мед закладі. В цьому випадку за допомогою крапельниць вводяться детоксикаційні препарати, вітаміни, засоби для нормалізації тиску та підтримки серця.