Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

symptoms.symptoms-for-title ГІГІЄНА ПОРОЖНИНИ РОТА ДЛЯ ПРОФІЛАКТИКИ СТОМАТОЛОГІЧНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ:

symptoms.symptoms-products

ГІГІЄНА ПОРОЖНИНИ РОТА ДЛЯ ПРОФІЛАКТИКИ СТОМАТОЛОГІЧНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ

Гігієна порожнини рота для профілактики стоматологічних захворювань

Недостатня або неправильна гігієна порожнини рота може привести до утворення нальоту на зубах, появі галітозу, стати чинником, що призводить до розвитку захворювань зубів та ясен. Щоб цього не допустити, потрібно знати правила гігієни порожнини рота та своєчасно проводити необхідні гігієнічні процедури.

Навіщо потрібно підтримувати гігієну порожнини рота

Проводити гігієнічні процедури ротової порожнини потрібно регулярно – чистити зуби, використовувати зубну нитку, застосовувати ополіскувачі. Це необхідно для підтримки здоров'я ротової порожнини.

Без належного очищення на зубах та яснах буде накопичуватися наліт, який є джерелом бактерій. У нормі в ротовій порожнині живе понад 20 видів бактерій. Але якщо не проводити своєчасне видалення нальоту та залишків їжі, вони будуть надмірно розмножуватися, що може призвести до появи зубного каменю, розвитку карієсу, спровокувати захворювання пародонту, призвести до кровоточивості ясен.

Хронічний запальний процес може негативно впливати на роботу імунної системи, серцево-судинної системи, спровокувати ряд захворювань різних органів.

Правильна гігієна порожнини рота допомагає зберігати здоров'я зубів та ясен, підтримувати гарний колір зубів, надавати свіжість вашого подиху.

Професійна гігієна порожнини рота

Професійне чищення проводиться в стоматологічній клініці і включає в першу чергу діагностику на предмет якихось стоматологічних проблем.

  • Виявляються місця, уражені карієсом на початкових етапах,
  • Видаляється зубний камінь,
  • Очищається підясеневий простір,
  • Усувається пігментація зубів, яка може виникати від куріння, кави, чаю.
  • Полірується емаль зубів та наноситься спеціальний лак з фтором.

В разі необхідності застосовується місцева анестезія.

Така чистка дає максимальний захист зубів, дозволяє уникнути розвитку стоматологічних захворювань, робить посмішку красивіше. Однак не менш важливо проводити регулярне очищення ротової порожнини в домашніх умовах.

Засоби для гігієни порожнини рота в домашніх умовах

Для того, щоб якісно доглядати за ротовою порожниною в домашніх умовах, потрібно проводити чистку зубів 2 рази на день протягом не менше двох хвилин, а після кожного вживання їжі полоскати рот.

Зубна щітка. Повинна підбиратися індивідуально з урахуванням чутливості зубів та ясен. М'які щітки рекомендуються, коли ясна схильні до кровотечі. Також щітки можуть бути електричні, ручні, ультразвукові. При цьому важливо не забувати періодично замінювати щітку (кожні 3-5 місяців).

Зубна паста. Важливу роль при гігієні порожнини рота відіграє зубна паста. В аптеках продаються пасти як профілактичні, так і лікувальні, відбілюючі, з підвищеним вмістом фтору і т. ін. Паста теж підбирається індивідуально. Якщо ви хочете отримати якийсь лікувальний ефект, то краще проконсультуватися зі стоматологом, який порадить вам конкретну продукцію, яка підходить під ваші потреби та особливості стану ротової порожнини.

Зубна нитка. Важливий інструмент гігієни порожнини рота, яка часто не використовується або використовується недостатньо. Вона може бути плоска, кругла, кручена, покрита воском. Підбираючи її, потрібно враховувати, яка у вас відстань між зубами. Вона також може бути з антибактеріальним, протизапальним просоченням.

Ополіскувач. Це рідкий засіб гігієни допомагає додатково очищувати зуби, а також слизову ротової порожнини. З його допомогою можна видалити наліт з важкодоступних ділянок ротової порожнини.

Важливо також очищати язик. Це можна робити за допомогою зворотного боку зубної щітки, якщо вона для цього пристосована або за допомогою спеціального скребка.