Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Для лікування БІЛЬ ПРИ СЕЧОВИПУСКАННІ:

Скоро тут зʼявляться потрібні товари для лікування

БІЛЬ ПРИ СЕЧОВИПУСКАННІ

Біль при сечовипусканні

Коли виникає біль при сечовипусканні – це сигнал організму, що необхідно звернути увагу на ситуацію. Подібні больові відчуття можуть свідчити про розвиток інфекційно-запальних захворювань сечовидільної системи, які необхідно лікувати.

Біль в момент сечовипускання може з'явитися в сечовому міхурі, уретрі або промежині.

Причини хворобливого сечовипускання

Больові відчуття під час сечовипускання можуть з'являтися, як у чоловіків, так і у жінок і найчастіше сигналізують про такі проблеми:

  • Цистит. Запальне захворювання сечового міхура, одним із симптомів якого може бути біль під час сечовипускання. Хвороба також може давати біль в низу живота, прискорене сечовипускання.
  • Уретрит. В цьому випадку запальний процес спостерігається в сечівнику. Також може давати больові відчуття, різь при сечовипусканні.
  • Інфекційні захворювання, що передаються статевим шляхом. Біль при сечовипусканні часто є симптомом гонореї, трихомоніазу, уреаплазмозу, сечостатевого хламідіозу. Додаткові симптоми: виділення зі статевих органів, свербіж.
  • Сечокам'яна хвороба. Камені можуть утворюватися в різних органах сечовидільної системи, і в певний момент можуть перекривати вільний відтік сечі, викликаючи хворобливі відчуття в тому числі і при сечовипусканні.
  • Пухлинні процеси. Новоутворення можуть перекривати сечовипускальний канал зсередини, тиснути на уретру, сечовий міхур з зовні, і тим самим викликати больові відчуття.

У чоловіків біль при сечовипусканні також може з'являтися при простатиті, як гострому, так і хронічному, фімозі, баланопоститі. У жінок біль можуть провокувати вагініт, цервіцит, кольпіт, кандидоз.

Симптоми болю при сечовипусканні

Болі при сечовипусканні можуть бути:

  • гострими,
  • пронизуючими,
  • сильними,
  • тупими,
  • ріжучими,
  • тягнучими,
  • ниючими.

Болі можуть з'являтися до сечовипускання, на початку сечовипускання, в кінці, в ряді випадків больові відчуття поширюються на поперек і нижню частину живота. При захворюваннях сечостатевої системи також можуть бути присутніми інші симптоми: помутніння сечі, підвищення температури, зміна частоти позивів до сечовипускання, зміна кількості сечі.

Діагностика причин болісного сечовипускання

Поява болю при сечовипусканні вказує на необхідність йти до лікаря та з'ясовувати причину виникнення цих неприємних відчуттів. Лікар проведе огляд та призначить необхідне обстеження.

При болях під час сечовипускання призначають лабораторні дослідження – аналізи сечі та крові. Для того, щоб точно діагностувати патологію сечовидільної системи роблять УЗД нирок, уретри, сечового міхура, рентген з контрастною речовиною, урографію, цитоскопію і т.ін.

Також для чоловіків рекомендується діагностика, що перевіряє стан передміхурової залози. Жінкам також варто відвідати гінеколога та перевіритися на наявність гінекологічних захворювань.

Лікування болісного сечовипускання

Для того, щоб позбутися болю при сечовипусканні, потрібно лікувати захворювання, яке у вас викликає виникнення цих болів.

Якщо це інфекційне захворювання – призначаються антибіотики або протигрибкові засоби, в залежності від виду інфекції. Крім того, зазвичай прописуються протизапальні засоби, спазмолітики. Але призначати собі ліки самостійно не можна. Правильно вибрати препарат, визначити його дозу та тривалість прийому зможе лікар за результатами обстеження.

Якщо причина болю – сечокам'яна хвороба, може призначатися дроблення каменів, або операція з видалення каменів.

Чим раніше ви звернетеся до лікаря зі скаргами на біль, тим швидше зможете від нього позбутися та повернути собі нормальне самопочуття.