Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Лізак зі смаком апельсину №20

Фармак АТ
Артикул: 1067108
Лізак зі смаком апельсину №20
Написати відгук
168.4 грн
Упаковка
1
блістер
0
грн на бонусний рахунок+ 1.68грн на бонусний рахунок
Ціна дійсна при замовленні на сайті 25.04.2024
Оплатаtooltip
Доставкаtooltip
Поверненняtooltip
Доставка у
Доступні способи доставки
Укрпошта
0 грн | 2-3 дня
Нова Пошта
50 грн | 1-2 дня
iPost
70 грн | 2 години

Основні властивості

Дорослим
Алергікам
Дітям
Вагітним
Годуючим
Водіям
Діабетикам
Умова відпуску

Характеристики

Торгова назваЛізак
Діюча речовинаДеквалінію хлорид, Лізоциму гідрохлорид
ДорослимМожна
Спосіб застосуванняДля порожнини рота
ДітямЗ 4-х років
ВагітнимЗа призначенням лікаря
ГодуючимЗа призначенням лікаря
АлергікамЗ обережністю
ВиробникФармак АТ
ДіабетикамЗ обережністю
Країна виробництваУкраїна
ВодіямМожна
ФормаПастилки
Первинна упаковкаблістер
Умови відпускуБез рецепта

Інструкція Лізак зі смаком апельсину №20

Лізак зі смаком апельсину №20

Cклад

діючі речовини: лізоциму гідрохлорид, деквалінію хлорид;

1 таблетка містить лізоциму гідрохлориду 10 мг у перерахунку на суху речовину, деквалінія хлориду 0,25 мг у перерахунку на 100 % суху речовину;

допоміжні речовини:

  • для таблеток зі смаком анісу та м'яти: лактози моногідрат; маніт (Е 421); повідон; магнію стеарат; смакові добавки: аніс та м'ята;
  • для пігулок зі смаком шоколаду: декстрози моногідрат ST; повідон; магнію стеарат; смакові добавки: какао порошок, шоколад;
  • для пігулок зі смаком апельсина: декстрози моногідрат ST; повідон; магнію стеарат; смакова добавка: апельсин; барвники: заліза оксид жовтий (Е 172), заліза оксид червоний (Е 172);
  • для пігулок зі смаком малини: декстрози моногідрат ST; повідон; магнію стеарат; ароматизатори: із запахом малини, із запахом малини натуральний; фарбник: заліза оксид червоний (Е 172).

Лікарська форма

Таблетки для розсмоктування.

Основні фізико-хімічні властивості: таблетки білого або майже білого кольору, з плоскою поверхнею, ризиком та фаскою, зі смаком анісу та м'яти.

Таблетки від сірого до коричневого кольору, з вкрапленнями, плоскою поверхнею, ризиком і фаскою, зі смаком какао. На поверхні пігулок допускається мармуровість.

Пігулки рожево-жовтогарячого кольору, з вкрапленнями, з плоскою поверхнею, ризиком і фаскою, зі смаком апельсина. На поверхні пігулок допускається мармуровість.

Таблетки рожевого кольору з червонуватим відтінком, з вкрапленнями, плоскою поверхнею, з ризиком і фаскою, зі смаком малини.

Фармакотерапевтична група

Препарати, які застосовують при захворюваннях горла. Антисептики. Різні. Код АТХ R02А А20.

Фармакологічні властивості

Фармакодинаміка.

Лізак – комбінований препарат з добре вираженою місцевою антисептичною, антибактеріальною та протигрибковою дією. Терапевтична дія препарату обумовлена компонентами, що входять до його складу.

Деквалінія хлорид – місцевий антисептик групи кванінолінів, має антисептичну дію, переважно місцеву; антибактеріальна дія – головним чином щодо грампозитивних та грамнегативних мікроорганізмів; Протигрибкова дія – головним чином проти Candida albicans, деяких видів Trychophyton та епідермофітів.

Антибактеріальна дія обумовлена денатурацією білків та ферментів збудників шляхом розчинення та деполімеризації, а також гліколізом та інактивацією дегідрогеназ; порушенням синтезу білків на рівні рибосом; цитолізом клітинної мембрани. Поверхнево активна катіонна дія лежить в основі його бактеріостатичної активності, яка сильніша щодо грампозитивних, ніж до грамнегативних мікроорганізмів.

Лізоцим – це мукополісахарид, ефективний щодо грампозитивних бактерій внаслідок перетворення нерозчинних полісахаридів клітинної стінки на розчинні мукопептиди. Він також ефективний щодо грамнегативних бактерій, вірусів та грибів.

Лізоцим має місцеву протизапальну дію та збільшує неспецифічний захист організму.

Фармакокінетика.

Деквалінія хлорид абсорбується у дуже незначній кількості.

Лізоцим добре всмоктується із шлунково-кишкового тракту. Пік концентрації лізоциму у крові досягається через 1-1,5 години. Лізоцим широко розподіляється у тканинах організму, особливо накопичується у слизових оболонках. Гідролізується кишковими ферментами, виводиться у формі метаболіту із сечею.

Показання

Місцеве антисептичне лікування запальних процесів ротової порожнини та горла, викликаних чутливими до препарату збудниками (катаральний, виразковий, фіброзний гінгівіт; афтозний стоматит; кандидоз ротової порожнини та горлянки; фарингіт; тонзиліт; ларингіт та глосит).
Профілактика інфекцій до та після оперативних втручань у порожнині рота та горла.

Протипоказання

Гіперчутливість до діючих речовин або до будь-якої з допоміжних речовин препарату.

Алергія до четвертинних амонієвих сполук (наприклад, бензалконію хлориду).

#BBD0E0 »

Поширені запитання