Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Кука сироп флакон 100 мл

Мултані
Артикул: 10006
Кука сироп флакон 100 мл
Написати відгук
Очікується
Ціна дійсна при замовленні на сайті 3.05.2024
Оплатаtooltip
Доставкаtooltip
Поверненняtooltip

Основні властивості

Характеристики

ВиробникМултані
Країна виробництваІндія

Інструкція Кука сироп флакон 100 мл

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

 

КУКА

 

Склад лікарського засобу:

діючі речовини: 10 мл сиропу містять екстракти василька священного 50 мг, васаки 400 мг, кулінджани 400 мг, кореня солодки 400 мг, перцю довгого 200 мг, м’яти польової 2 мг;

допоміжні речовини: натрію бензоат (Е 211), метилпарабен (Е 218), пропілпарабен (Е 216), кислоти лимонної моногідрат, цукор, вода очищена.

 

Лікарська форма.

Сироп.

 

Сироп темно-коричневого кольору зі специфічним  запахом.

 

Назва і місцезнаходження виробника.

«Мултані Фармасьютикалз ЛТД».

Індія, С-100, Окхла Індастриал Ареа, Нью-Делі, 110 020, Індія.

 

Фармакотерапевтична група.

Засоби, що застосовуються при кашлі і застудних захворюваннях. Код АТС R05Х.

 

Комбінований препарат рослинного походження, який застосовується при різних застудних захворюваннях; швидко полегшує кашель, зменшує всі види кашлю, чинить бронхолітичну, муколітичну, відхаркувальну, протизапальну і заспокійливу дію.

Васильок священний має жарознижувальну, вітрогонну, потогінну, відхаркувальну, спазмолітину і сечогінну дію. Васака містить алкалоїд, який при прийомі внутрішньо перетворюється на активний метаболіт амброксол, що зменшує в’язкість мокротиння, підсилює мукоциліарний транспорт і синтез сурфактанта. Чинить значну відхаркувальну дію, запобігає блюванню. Кулінджана має відхаркувальну, тонізуючу, сечогінну, протиглисну дію. Корінь солодки має жарознижувальну, протизапальну і спазмолітичну дію. Перець довгий має відхаркувальну, вітрогонну дію. М’ята польова чинить знеболювальну, потогінну і заспокійливу дії, застосовується при застуді.

 

Показання для застосування.

Симптоматичне лікування усіх видів продуктивного та непродуктивного кашлю, обумовленого гострими респіраторними інфекціями, астмою, ринітом, фарингітом, кашлем, ларингітом, бронхітом, тонзилітом; кашель курців.

 

Протипоказання.

Підвищена чутливість до компонентів препарату. Цукровий діабет, ниркова і печінкова недостатність, гіпокаліємія, артеріальна гіпертензія, тяжкий ступінь ожиріння. Вагітність і період годування груддю. Дитячий вік до 12 років.

 

Належні заходи безпеки при застосуванні.

У зв’язку з наявністю у складі препарату цукру з обережністю застосовувати хворим з підвищеним вмістом глюкози в крові.

Оскільки до складу препарату входить екстракт кореня солодки слід з особливою обережністю застосовувати сироп Кука при наявності холестатичних та запальних захворювань печінки, цирозі печінки, гіпокаліємії. Тривале застосування препаратів солодки може спричинити розвиток ефектів, притаманних мінералокортикоїдам, а саме, порушення електролітного балансу (затримка натрію та втрата калію), що може супроводжуватися підвищенням артеріального тиску і прзвести до утворення набряків. В окремих випадках можливі гіпоглікемічна міопатія та міоглобінурія.

 

Особливі застереження.

Застосування у період вагітності або годування груддю. Не застосовують.

 

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами. Не впливає.

 

Діти. Не застосовують дітям віком до 12 років.

 

Спосіб застосування та дози.

Дорослим і дітям старше 12 років призначають по 2 чайні ложки (10 мл) 3 рази на добу. Приймати через кожні 6 годин, але не більше 4 разів на добу.

Середня тривалість курсу лікування – 1 тиждень.

 

Передозування.

Можливе посилення побічних ефектів.

Лікування: симптоматична терапія.

Побічні ефекти.

При індивідуальній підвищеній чутливості можливий розвиток алергічних реакцій (висипання, свербіж, гіперемія шкіри, набряки).

Тривале застосування препаратів, що містять корінь солодки, у надмірних дозах може спричинити порушення водно-електролітного балансу і призвести до утворення набряків, розвитку гіпокаліємії; в окремих випадках можливі підвищення артеріального тиску, гіпокаліємічна міопатія та міоглобінурія.

У разі появи будь-яких небажаних явищ хворому необхідно звернутися до лікаря.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій.

Слід уникати одночасного лікування іншими препаратами від кашлю, а також ліками, що зменшують утворення мокротиння. Застосування разом з антибіотиками та з іншими протимікробними засобами посилює ефект препарату.

Гіпокаліємія (через надмірне застосування кореня солодки) може посилюватися при взаємодії з серцевими глікозидами, антиаритмічними лікарськими засобами і препаратами, що впливають на серцевий ритм (наприклад, хінідин). При одночасному застосуванні з препаратами, що спричиняють гіпокаліємію (тіазидні та петльові діуретики, адренокортикостероїди та проносні лікарські засоби) може бути порушення електролітного обміну. Тому препарати, що містять корінь солодки, не слід застосовувати тривало одночасно з переліченими вище лікарськими засобами.

Термін придатності.

3 роки. Після розкриття флакона сироп зберігати протягом 14 діб.

Умови зберігання.

Зберігати в сухому, темному місці при температурі не вище 25 °С . Зберігати в недоступному для дітей місці.

Упаковка. По 100 мл сиропу у флаконі, в картонній упаковці.

Категорія відпуску. Без рецепта.

 

 

Поширені запитання