Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Картан розчин оральний 1 г/10 мл ампула 10 мл №10

Демо
Артикул: 1056248
Картан розчин оральний 1 г/10 мл ампула 10 мл №10
Написати відгук
580.9 грн
Упаковка
1
ампула
0
грн на бонусний рахунок+ 5.81 грн на бонусний рахунок
Ціна дійсна при замовленні на сайті 19.03.2024
Оплатаtooltip
Доставкаtooltip
Поверненняtooltip

Основні властивості

Умова відпуску

Характеристики

Торгова назваКартан
Діюча речовинаЛевокарнітин (L-карнітин)
Спосіб застосуванняВсередину, рідкі
Дозування100 мг/мл
ВиробникДемо
Країна виробництваГреція
ФормаРідини
Первинна упаковкаампула
Умови відпускуБез рецепта
Код ATC

Опис

Розчин оральний «Картал» застосовується при наступних показаннях:

лікування первинної та вторинної карнитиновой недостатності; вторинна карнітіновий недостатність у пацієнтів, яким проводиться гемодіаліз; підозра на вторинну карнітіновий недостатність у пацієнтів, яким проводять гемодіаліз, в наступних випадках: сильні персистирующие спазми в м'язах і / або гіпотензивні епізоди під час проведення діалізу; енергетичний дефіцит, що призводить до значного негативного впливу на якість життя; м'язова слабкість і / або міопатія; кардиопатия; анемія, яка не відповідає на лікування еритропоетином або вимагає високих доз еритропоетину; втрата м'язової маси.

Склад

Діюча речовина - левокарнітіна (1 мл розчину містить 100 мг левокарнітіна).

Допоміжні речовини: сорбіту розчин 70%, метилпарабен (E 218), сахарин натрію, натрію, ароматизатор помаранчевий, соляна кислота, вода для ін'єкцій.

Протипоказання

Підвищена чутливість до діючої речовини або інших компонентів препарату.

Спосіб застосування

Дози та тривалість лікування встановлює лікар індивідуально залежно від віку, маси тіла та нозологічної форми захворювання. Приймають внутрішньо за 30 хвилин до їди. Для дозування застосовують дозувальний шприц або мірний стаканчик. Перед застосуванням рекомендується розвести препарат в склянці води. Під час терапії доцільно контролювати рівень вільного карнітину і ацил-карнітину як в плазмі крові, так і в сечі.

Первинний і вторинний дефіцит карнітину

Необхідна дозування залежить від конкретного вродженого порушення обміну речовин і тяжкості стану під час лікування. Загалом, рекомендована пероральна доза становить від 100 до 200 мг/кг / день в 2-4 прийоми, при менш серйозних станах доза може бути менше (50-100 мк / кг на добу). Якщо клінічні та біохімічні ознаки не поліпшуються, дозу можна збільшити на короткий період. При гострих метаболічних порушеннях можуть знадобитися більш високі дози (до 400 мг/кг / день) або введення левокарнітіна в добовій дозі 100 мг/кг.

Вторинний дефіцит карнітину у пацієнтів, яким проводять гемодіаліз. Якщо були досягнуті значні клінічні результати після першого курсу введення, можна застосовувати підтримуючу терапію, використовуючи 1 г в день шляхом перорального прийому. У день діалізу пероральний прийом препарату здійснюють після процедури.

Діти

Препарат застосовують дітям з першого дня життя, в тому числі недоношеним. Дітям препарат призначають, починаючи з дози 50 мг/кг на добу. Звичайні дози для дітей становлять 50-100 мг/кг на добу.

Максимальна добова доза дітям становить 3 г (30 мл).

Перед вживанням рекомендується розчинити препарат у склянці води.

Особливості застосування

Вагітні

Тератогенної дії в ході досліджень препарату не виявлено. При застосуванні найбільшою досліджуваної дози 600 мг/кг маси тіла у тварин зазначалося статистично незначне збільшення частоти постімплантаційнной загибелі плоду на ранніх термінах вагітності. Значимість даних результатів для людини невідома.

Беручи до уваги серйозні наслідки карнітіновойй недостатності для вагітної жінки, ризик переривання лікування препаратом «Картал» для матері вважається великим, ніж теоретичний ризик для плоду в разі продовження лікування.

Левокарнітін - звичайний компонент людського грудного молока.

Передозування

Повідомлень про токсичність левокарнітіна при передозуванні не було. Великі дози можуть викликати діарею. Левокарнітін легко видаляється з плазми крові шляхом діалізу.

Лікування: промивання шлунка, симптоматична і підтримуюча терапія. Не повідомлялося про випадки передозування, які загрожували життю.

Побічні ефекти

Різні помірні шлунково-кишкові розлади спостерігалися при тривалому прийомі перорального левокарнітіна, включаючи скороминучі нудоту і блювоту, біль в животі та діарею. Зниження дози часто зменшує або усуває шлунково-кишкові симптоми. Необхідно ретельно контролювати переносимість протягом першого тижня прийому і після будь-якого збільшення дози.

Умови зберігання

Зберігати в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °C, в недоступному для дітей та захищеному від світла місці.

Термін придатності - 4 роки.

Читати детальну інструкцію
Редакторська група
Дата створення: 31.03.2023
Дата оновлення: 20.07.2023
alert

Зверніть увагу

Опис препарату Картан розчин оральний 1 г/10 мл ампула 10 мл №10 на цій сторінці є спрощеною версією від anc.ua Перед придбанням або використанням препарату, необхідно консультуватися з лікарем та ознайомитися з оригінальною інструкцією виробника.Інформація надана тільки для ознайомчих цілей і не має бути використана як керівництво до самолікування. Призначення препарату та його дозування може встановити тільки лікар

Поширені запитання

Яка ціна на Картан розчин оральний 1 г/10 мл ампула 10 мл №10?

580.9 грн. - ціна в Аптеці Низьких Цін на Картан розчин оральний 1 г/10 мл ампула 10 мл №10.

У чому особливості товару Картан розчин оральний 1 г/10 мл ампула 10 мл №10?

Тонізуючі препарати Картан розчин оральний 1 г/10 мл ампула 10 мл №10. Відноситься до Тонизирующие препараты

Яка діюча речовина Картан розчин оральний 1 г/10 мл ампула 10 мл №10?

Діючі речовини у Картан раствор оральный 1 г/10 мл ампула 10 мл №10 є Левокарнитин (L-карнитин).

Які відгуки у товару Картан розчин оральний 1 г/10 мл ампула 10 мл №10?

На жаль на цей товар поки немає відгуків. Ви можете залишити свій відгук за посиланням.