star_on

Кальцікер суспензії оральні 120 мл

Індоко Ремедіс
Артикул: 1055349
Кальцікер суспензії оральні 120 мл
Написати відгук
349.10 грн
Упаковка
грн на бонусний рахунок+3.49грн на бонусний рахунок
Ціна дійсна при замовленні на сайті 24.10.2024
Оплатаtooltip
Доставкаtooltip
Поверненняtooltip
Доставка у
Доступні способи доставки
Укрпошта
50 грн | 2-3 дня
Нова Пошта
50 грн | 1-2 дня
iPOST
95 грн | 2 години

Основні властивості

Дорослим
Алергікам
Дітям
Вагітним
Годуючим
Водіям
Діабетикам
Умова відпуску

Характеристики

Торгова назваКальцикер
Діюча речовинаКолекальциферол, Кальцію карбонат
ДорослимМожна
Спосіб застосуванняВсередину, рідкі
ДітямЗ 1-го місяця
Кількість в упаковці120 мл
ВагітнимМожна
ГодуючимМожна
АлергікамЗ обережністю
ВиробникІндоко Ремедіс
ДіабетикамМожна
Країна виробництваІндія
ВодіямМожна
ФормаСуспензії
Умови відпускуБез рецепта
Код ATC

Опис

Кальцікер показаний для лікування і профілактики дефіциту кальцію і вітаміну Д 3, обумовленого неповноцінною дієтою та / або порушенням харчування; для профілактики остеопорозу і як доповнення до специфічної терапії остеопорозу при підвищеній потребі організму в кальції і вітаміні Д 3 в період вагітності та годування груддю, а також дітям у віці від 1 місяця.

Склад

Діючі речовини: 5 мл суспензії оральної містять кальцію карбонату 625 мг еквівалентно елементарному кальцію 250 мг, вітаміну Д 3 еквівалентно колекальциферола 125 МО;

Допоміжні речовини: ксантанова камедь; сорбіту розчин, що не кристалізується (70%); метилпарагідроксибензоат (Е 218) пропілпарагидроксибензоат (Е 216) кислота лимонна моногідрат трилон Б; кремнію діоксид колоїдний гліцерин сахарин натрію есенція полунична S-3397; вода очищена.

Протипоказання

Гіперчутливість до будь-якого інгредієнта лікарського засобу, первинна або вторинна гіперкальціємія, виражена гіперкальціурія або сечокам'яна хвороба, декальцінуючі пухлини, такі як мієлома, кісткові метастази, саркоїдоз. Препарат також протипоказаний при гіперпаратиреоз і важкої ниркової недостатності. Остеопороз, обумовлений іммобілізацією. Гіпервітаміноз Д 3. Туберкульоз в активній фазі.

Спосіб застосування

Приймають всередину безпосередньо перед прийомом їжі або під час їди. Упаковка містить мірну ложку з розподілами, 1 поділ відповідає 2,5 мл.

Особливості застосування

Вагітні

Лікарський засіб Кальцікер можна застосовувати в період вагітності при дефіциті кальцію та вітаміну Д 3. Хронічне передозування вітаміну Д може бути шкідливим для плода. Для запобігання передозуванню добова доза не повинна перевищувати 1500 мг кальцію і 600 МО вітаміну Д 3. Необхідно уникати тривалого застосування вітаміну Д через можливого розвитку гіперкальціємії, що призводить до пороків фізичного і розумового розвитку, Надклапанний і аортального стенозу, а також до ретинопатії у дітей.

Дослідження на тваринах показали, що вітамін Д в високих дозах має репродуктивну токсичність. Вагітним жінкам слід уникати передозування препаратом, оскільки тривала гіперкальціємія має несприятливі наслідки для плода. Немає підтверджень, що вітамін Д в рекомендованих дозах може викликати тератогенний ефект у людини.

Діти

Застосовують дітям віком від 1 місяця.

Водії

Не впливає.

Передозування

Найбільш серйозним наслідком гострого або хронічного передозування є гіперкальціємія, обумовлена гіперчутливістю до вітаміну Д. Ознаки гіперкальціємії включають анорексію, спрагу, нудоту, запор, блювання, біль у животі, запаморочення, відчуття розгубленості, слабкість, м'язову слабкість, відчуття втоми, головний біль; біль в кістках, відкладення солей в нирках, утворення ниркових каменів, гіперкальціємія, гіперкальціурія, гіперкреатинінемія, в важких випадках - порушення серцевого ритму. Важка форма гіперкальціємії може призвести до розвитку коми та летального результату. Полідипсія і поліурія свідчать про можливість ниркового ураження.

Побічні ефекти

З боку імунної системи: реакції гіперчутливості, включаючи ангіоневротичний набряк, набряк гортані.

З боку обміну речовин: гіперкальціємія, гіперкальціурія, молочно-лужний синдром (часті позиви до сечовипускання, постійний головний біль, постійна відсутність апетиту, нудота або блювота, нетипова стомлюваність або слабкість, гіперкальціємія, алкалоз, ниркова недостатність) спостерігається тільки при передозуванні.

Шлунково-кишковий тракт: запор, диспепсія, метеоризм, нудота, болі в животі, діарея.

З боку шкіри та підшкірної клітковини: свербіж, висип, кропив'янка.

Взаємодія

Кальцій може посилювати абсорбцію препаратів тетрациклінового ряду, тому препарат слід приймати за 3 години до або через 3 години після прийому вищевказаних препаратів.

Для запобігання зниженню всмоктування бісфосфонатів або фториду натрію рекомендується приймати препарат не раніше ніж через 2 години після їх прийому.

Активність вітаміну Д 3 може зменшитися при одночасному застосуванні фенітоїну або барбітуратів.

Умови зберігання

Зберігати в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °C.

Зберігати в недоступному для дітей місці.

Термін придатності - 2 роки.

Редакторська група
Дата створення: 31.03.2023
Дата оновлення: 07.09.2023
alert

Зверніть увагу

Опис препарату Кальцікер суспензії оральні 120 мл на цій сторінці є спрощеною версією від anc.ua Перед придбанням або використанням препарату, необхідно консультуватися з лікарем та ознайомитися з оригінальною інструкцією виробника.Інформація надана тільки для ознайомчих цілей і не має бути використана як керівництво до самолікування. Призначення препарату та його дозування може встановити тільки лікар

Поширені запитання

Яка ціна на Кальцікер суспензії оральні 120 мл?

349.1 грн. - ціна в Аптеці Низьких Цін на Кальцікер суспензії оральні 120 мл.

У чому особливості товару Кальцікер суспензії оральні 120 мл?

Мінерали Кальцікер суспензії оральні 120 мл. Відноситься до Минералы

Яка діюча речовина Кальцікер суспензії оральні 120 мл?

Діючі речовини у Кальцикер суспензии оральные 120 мл є Кальция карбонат, Колекальциферол.

Які відгуки у товару Кальцікер суспензії оральні 120 мл?

На жаль на цей товар поки немає відгуків. Ви можете залишити свій відгук за посиланням.