Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Джайдес внутрішньоматкова система с левоноргестрелом 13,5 мг блістер №1

Байєр
Артикул: 51822
Джайдес внутрішньоматкова система с левоноргестрелом 13,5 мг блістер №1
Написати відгук
2169.0 грн
Упаковка
1
грн на бонусний рахунок+ 21.69грн на бонусний рахунок
Ціна дійсна при замовленні на сайті 24.04.2024
Оплатаtooltip
Доставкаtooltip
Поверненняtooltip
Продаж зазначених ліків відбувається в аптеці тільки за наявності рецепту від лікаря

Основні властивості

Дорослим
Алергікам
Дітям
Вагітним
Годуючим
Водіям
Діабетикам
Умова відпуску

Характеристики

№7
в категорії
Торгова назваДжайдес
Діюча речовинаЛевоноргестрел
ДорослимМожна
Спосіб застосуванняВагінально
ДітямНе можна
ВагітнимНе можна
Дозування13,5 мг
ГодуючимМожна
АлергікамЗ обережністю
ВиробникБайєр
ДіабетикамЗ обережністю
Країна виробництваФінляндія
ВодіямМожна
ФормаВнутрішньоматкові пристрої
Умови відпускуЗа рецептом
Код ATC

Інструкція Джайдес внутрішньоматкова система с левоноргестрелом 13,5 мг блістер №1

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

 

ДЖАЙДЕС®

(JAYDESS®)

 

Склад:

діюча речовина: левоноргестрел;

1 внутрішньоматкова система містить левоноргестрелу 13,5 мг;

допоміжні речовини: ядро еластомер полідиметилсилоксану;

еластомер полідиметилсилоксан, заповнений кремнієм; поліетилен; барію сульфат; заліза оксид (Е 172); срібло (Е 174).

 

Лікарська форма.

Внутрішньоматкова система з левоноргестрелом.

Основні фізико-хімічні властивості: внутрішньоматкова система зі срібним кільцем, без видимих ушкоджень. Колір резервуару з діючою речовиною – білуватий або блідо–жовтий.

 

Фармакотерапевтична група.

Контрацептив для місцевого застосування. Внутрішньоматковий контрацептив.

Код АТС G02В А03

 

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка.

Система Джайдес® має переважно місцевий прогестогеновий вплив на порожнину матки.

Висока концентрація левоноргестрелу в ендометрії пригнічує синтез ендометріального естрогену та прогестеронові рецептори. Ендометрій стає відносно нечутливим до циркулюючого естрадіолу, відмічається значний антипроліферативний ефект. При застосуванні системи Джайдес® спостерігали морфологічні зміни ендометрія і слабку реакцію на стороннє тіло. Згущення цервікального слизу попереджує проходження сперми через цервікальний канал. Місцеве мікрооточення матки і фаллопієвих труб пригнічує рухливість і функцію сперматозоїдів, попереджуючи запліднення. У ході клінічних досліджень системи Джайдес® овуляцію відмічали у більшості досліджуваних жінок із відповідної підгрупи. Ознаки овуляції протягом першого року було відмічено у 34 із 35 жінок, протягом другого року у 26 із 27 жінок, протягом третього року – в усіх 27 жінок.

Клінічна ефективність та безпека

Контрацептивну ефективність системи Джайдес® оцінювали у клінічному дослідженні, що включало 1432 жінки віком 18-35 років, у тому числі 38,8 % (556) жінок, що ніколи не народжували, із яких 83,6 % (465) не мали жодної вагітності. За 1 рік індекс Перла становив 0,41 (95 % довірчий інтервал 0,13–0,96), а через 3 роки індекс Перла був 0,33 (95 % довірчий інтервал 0,16–0,60). Частота контрацептивних невдач за 1 рік становила близько 0,4 %, сукупна частота невдач становила близько 0,9 % за 3 роки. У зазначеній частоті невдач також враховано вагітності внаслідок непоміченої експульсії і перфорацій. Використання системи із левоноргестрелом не впливає на подальшу фертильність жінки. Приблизно у 80 % жінок, які бажали завагітніти, зачаття мало місце протягом перших 12 місяців після видалення системи.

При застосуванні системи Джайдес® зміни характеру перебігу менструацій є наслідком прямої дії левоноргестрелу на ендометрій і не залежать від оваріального циклу. У жінок із різними варіантами перебігу кровотеч відсутня чітка різниця між розвитком фолікулів, овуляцією та синтезом естрадіолу і прогестерону. У процесі пригнічення проліферації ендометрія протягом перших місяців застосування може спостерігатися більш інтенсивне кровомазання. Згодом під час застосування системи Джайдес® сильне пригнічення ендометрія призводить до зниження тривалості та об’єму менструальних кровотеч. Такі слабкі кровотечі часто переростають в олігоменорею або аменорею. Функція яєчників залишається нормальною, і відповідний рівень естрадіолу підтримується, навіть якщо у жінки спостерігається аменорея.

Доклінічні дані з безпеки.

Дані релевантних досліджень з оцінки фармакологічної безпеки, фармакокінетики, токсичності, включаючи генотоксичність та канцерогенний потенціал, не вказують на існування будь-якого специфічного ризику для людського організму.

Фармакокінетика.

Левоноргестрел виділяється у порожнину матки та діє місцево. Крива вивільнення in vivo характеризується різким стартовим зниженням з подальшим поступовим уповільненням, призводячи до незначних змін після першого року застосування системи і до кінця призначеного третього року використання системи. Визначена інтенсивність вивільнення препарату in vivo у різних часових проміжках представлена у таблиці 1.

Таблиця 1

Інтенсивність вивільнення препарату in vivo, яка базується на даних залишкового вмісту ex vivo.

Час

Визначена інтенсивність вивільнення препарату in vivo (мікрограм/24 години)

24 дні після введення

14

60 днів після введення

10

1 рік після введення

6

3 роки після введення

5

Середнє значення за 3 роки

6

Поширені запитання