Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Даверіс краплі очні розчин 40 мкг/мл флакон-крапельниця 2,5 мл

Уорлд Медицин
Артикул: 1044291
Даверіс краплі очні розчин 40 мкг/мл флакон-крапельниця 2,5 мл
Написати відгук
289.6 грн
Упаковка
1
грн на бонусний рахунок+ 2.90 грн на бонусний рахунок
Ціна дійсна при замовленні на сайті 28.03.2024
Оплатаtooltip
Доставкаtooltip
Поверненняtooltip
Продаж зазначених ліків відбувається в аптеці тільки за наявності рецепту від лікаря

Основні властивості

Дорослим
Алергікам
Дітям
Вагітним
Годуючим
Водіям
Діабетикам
Умова відпуску

Характеристики

Торгова назваДаверіс
Діюча речовинаТравопрост
ДорослимМожна
Спосіб застосуванняДля очей
ДітямНе можна
ВагітнимУ разі крайньої необхідності за призначенням лікаря
Дозування0,04 мг/мл
ГодуючимНе можна
АлергікамЗ обережністю
ВиробникУорлд Медицин
ДіабетикамМожна
Країна виробництваРумунія
ВодіямЗ обережністю, можливе тимчасове затуманення зору
ФормаКраплі
Умови відпускуЗа рецептом
Код ATC

Опис

Фармакологічні властивості

Фармакодинаміка. травопрост, аналог простагландину f2α, є його повним селективним агоністом, з високим ступенем спорідненості з fp-рецепторами простагландинів, знижує внутрішньоочний тиск (вгд), збільшуючи відтік внутрішньоочної рідини по трабекулярній сітці та увеосклеральному шляху. зниження вгд у людини починається приблизно через 2 години після застосування препарату, а максимальний ефект досягається через 12 ч. значне зниження вгд при застосуванні одноразової дози може зберігатися протягом 24 год.

Фармакокінетика. Травопрост відноситься до ефірних проліків. Він абсорбується через рогівку, де ізопропіловий ефір гідролізується до активної вільної кислоти.

З max в плазмі крові досягається через 30 хв після місцевого застосування і становить ≤25 пг / мл. Швидко виводячись з плазми крові, протягом 1 год концентрація знижується нижче порога виявлення (10 пг / мл).

Метаболізм є основним шляхом елімінації травопросту і вільної кислоти травопросту. Шляхи системного метаболізму є паралельними шляхами метаболізму ендогенного простагландину F 2α і характеризуються відновленням подвійного зв'язку 13-14, окисленням 15-гідрільноі групи та Р-оксидативним розщепленням ланки верхньої бічний ланцюга. Вільна кислота травопросту і її метаболіти в основному виводяться нирками.

Корекції дози для пацієнтів з порушеннями функції печінки (від слабовираженних до важких), а також для осіб з порушеннями функції нирок від слабовираженних до важких (кліренс креатиніну 14 мл/хв) не потрібно.

Показання

Зниження підвищеного вгд у пацієнтів з очною гіпертензією або відкритокутовою глаукомою.

Застосування

Для місцевого застосування.

Застосування у дорослих, включаючи пацієнтів літнього віку. По 1 краплі розчину Даверіс в кон'юнктивальний мішок ураженого ока 1 р/добу. Оптимальний ефект досягається при введенні дози ввечері.

Після закапування рекомендують Носослізний окклюзию або прикриття століття. Це зменшує системну абсорбцію лікарських засобів, введених в око, що може знизити ймовірність виникнення системних побічних ефектів.

При застосуванні більше одного офтальмологічного засобу місцевої дії інтервал між їх застосуванням повинен становити ≥5 хв (див. Взаємодія з іншими лікарськими).

При пропуску прийому лікування необхідно продовжити з наступного запланованого прийому. Добова доза не повинна перевищувати 1 краплі в уражене око 1 раз на добу.

При заміні іншого офтальмологічного антиглаукомних кошти на Даверіс рекомендують припинити застосування заміщає препарату з подальшим застосуванням Даверіса на наступний день.

Застосування при порушеннях функції печінки та нирок. Потреба у регулюванні дози відсутня.

Для запобігання контамінації кінчика крапельниці та розчину необхідно бути обережним і не торкатися століття, прилеглих ділянок або інших поверхонь кінчиком флакона-крапельниці.

Діти. Безпека і ефективність застосування препарату у пацієнтів у віці 18 років не встановлені, тому у цій категорії хворих застосовувати препарат не слід.

Протипоказання

Підвищена чутливість до діючої речовини або інших компонентів препарату.

Побічні ефекти

Частота побічних реакцій: дуже часто (≥1 / 10), часто (≥1 / 100 до 1/10), нечасто (від ≥1 / 1000 до 1/100) і рідко (від ≥1 / 10 000 до 1/1000 ).

Інфекції та інвазії. Нечасто: простий герпес, герпетичний кератит.

З боку імунної системи. Нечасто: гіперчутливість, підвищена чутливість до лікарського засобу, сезонна алергія.

З боку нервової системи. Нечасто: порушення полів зору, головний біль. Рідко: запаморочення, дисгевзія.

Офтальмологічні порушення. Дуже часто: гіперемія кон'юнктиви, гіперемія ока. Часто: біль в очах, відчуття свербежу в очах, сухість, подразнення ока, гіперпігментація райдужки, відчуття дискомфорту в оці, преципітати в передній камері ока, опалесценция в передній камері ока, аномальна чутливість очей, відчуття стороннього тіла в оці, набряк повік. Нечасто: ерозія рогівки, точковий кератит, кератит, ірит, зниження гостроти зору, кон'юнктивіт, запалення в передній камері ока, блефарит, помутніння зору, світлобоязнь, катаракта, періорбітальний набряк, свербіж повік, виділення з ока, утворення лусочок по краях вік, підвищений сльозотеча, еритема повік, зростання вій, макулодистрофії, припухлість очей, забарвлення рогівки, фотопсія, дефект епітелію рогівки, виникнення ореолу навколо джерела світла, пігментація рогівки, алергічний кон'юнктивіт, кон'юнктивальні порушення, мейбомеит, ектропіон, сухий кератокон'юнктивіт, синдром сухого ока, синдром пігментного дисперсії, біль в століттях, темні кола під очима, порушення з боку повік, гіперемія склери. Рідко: увеїт, іридоцикліт, виникнення фолікул кон'юнктиви, набряк кон'юнктиви, гіпестезія ока, запалення ока, екзема повік, пігментація передньої камери, астенопія, очна алергія, роздратування століття, знебарвлення вій, потовщення вій.

З боку серцево-судинної системи. Нечасто: нерегулярність серцевого ритму, зниження артеріального тиску, підвищення артеріального тиску, гіпотензія. Рідко: зниження ЧСС, прискорене серцебиття, гіпертензія.

З боку респіраторної системи, торакальні та медіастинальні порушення. Нечасто: респіраторні порушення, дисфонія, закладеність носа, першіння в горлі. Рідко: астма, задишка, кашель, біль у горлі, відчуття дискомфорту в носі, сухість в носі.

З боку травної системи. Нечасто: загострення виразкової хвороби, розлади шлунково-кишкового тракту. Рідко: сухість у роті, запор.

З боку шкіри та підшкірних тканин. Нечасто: гіперпігментація шкіри (навколо ока), алергічний дерматит, контактний дерматит, еритема, висип, порушення структури волосся. Рідко: знебарвлення шкіри, гіпертрихоз, мадароз, зміни кольору волосся.

З боку кістково-м'язової системи, сполучної тканини, кісток. Нечасто: м'язово-скелетний біль.

Порушення загального стану та порушення, пов'язані зі способом застосування препарату. Нечасто: нездужання. Рідко: астенія.

Також є повідомлення про додаткові побічні реакції, проте за існуючими даними можна оцінити частоту їх виникнення. У межах кожної системи органів, побічні реакції представлені в порядку зменшення їх тяжкості.

Психічні розлади: депресія, відчуття тривоги.

Офтальмологічні порушення: макулярної набряк, западання очей.

З боку органів слуху та рівноваги: шум у вухах.

З боку серця: біль в грудній клітці.

З боку травної системи: діарея, біль у шлунку, нудота.

З боку шкіри та підшкірних тканин: свербіж.

З боку кістково-м'язової системи та сполучної тканини: артралгія.

З боку нирок і сечовивідних шляхів: дизурія, нетримання сечі.

Лабораторні дослідження: підвищення рівня простатспецифического антигену.

Порушення загального характеру: брадикардія, тахікардія, збільшення тяжкості астми, вертиго, аномальний ріст волосся.

Особливі вказівки

Препарат може поступово змінювати колір очей за рахунок збільшення числа меланосом (пігментних гранул) в меланоцитах. перед початком лікування пацієнти повинні бути проінформовані про можливість необоротної зміни кольору очей. лікування одного ока може викликати необоротну гетерохромія. віддалені ефекти та наслідки тривалого впливу на меланоцити нині невідомі. зміна кольору райдужної оболонки відбувається повільно і може бути непомітним протягом декількох місяців або навіть років. цей ефект проявляється переважно у пацієнтів зі змішаним кольором райдужної оболонки (наприклад синьо-Карий, сіро-коричневий, зелено-коричневий або жовто-коричневий), проте це явище спостерігали також і у пацієнтів з карими очима. зазвичай коричнева пігментація навколо зіниці концентрично розповсюджується до периферії райдужної оболонки ураженого ока, однак вся райдужна оболонка або її частини можуть набувати більш інтенсивний коричневий колір. після припинення лікування не спостерігали подальшого підвищення кількості коричневого пігменту в райдужній оболонці.

Повідомлялося про потемніння шкіри повік і / або періорбітальна ділянки в 0,4% пацієнтів у зв'язку із застосуванням травопросту.

Препарат може поступово змінювати структуру вій очі, в який його закопують (збільшення довжини, товщини, пігментації та / або кількості вій). Механізм зміни структури вій і віддалені наслідки цієї дії на сьогодні невідомі.

Немає досвіду застосування препарату при запальних захворюваннях ока, при неоваскулярной глаукомі, закритокутовій глаукомі, вузькокутової або вродженій глаукомі. Досвід застосування при захворюваннях очей, викликаних порушеннями функцій щитоподібної залози, при глаукомі у пацієнтів з псевдофакіей, при пігментного або псевдоексфоліативним глаукомі обмежений.

В період лікування аналогами простагландинів F 2α повідомлялося про виникнення набряку макули.

Рекомендується з обережністю призначати препарат хворим з афакією, псевдофакіей і з розривом задньої капсули кришталика або переднекамерной лінзами, а також для лікування пацієнтів з факторами ризику розвитку цістоідного макулярного набряку.

Слід уникати контакту препарату зі шкірою, оскільки в дослідженні на кроликах продемонстровано трансдермальних абсорбцію травопросту.

Потрібно з обережністю призначати препарат пацієнтам з факторами ризику розвитку ирита / увеїту.

Простагландини та їх аналоги є біологічно активним матеріалом і можуть абсорбуватися через шкіру. Тому вагітні та жінки, які планують вагітність, повинні дотримуватися відповідні застереження, щоб уникнути безпосереднього впливу вмісту флакона. При випадковому попаданні значної кількості розчину на шкіру необхідно негайно ретельно промити уражену ділянку.

При застосуванні аналогів простагландинів спостерігали зміни з боку періорбітальна ділянки та шкіри століття, включаючи поглиблення борозни століття.

Слід знімати контактні лінзи перед закапуванням препарату й одягати не раніше ніж через 15 хв після застосування препарату.

Застосування в період вагітності або годування груддю. Травопрост шкідливо фармакологічна дія на вагітних і / або плід / новонародженого, тому його не слід застосовувати в період вагітності без крайньої необхідності.

Немає даних щодо впливу травопросту на репродуктивну функцію людини. Повідомлялося про дослідження на тваринах, в яких застосування травопросту в дозі, в 250 разів перевищує максимальну рекомендовану в офтальмологічній практиці, не робило шкідливого впливу на репродуктивну функцію.

Травопрост не слід застосовувати у жінок репродуктивного віку, які не користуються контрацептивними засобами.

Невідомо, чи проникає травопрост з очних крапель в грудне молоко. Є результати дослідження на тваринах, свідчать про здатність травопросту і його метаболітів проникати в грудне молоко. Застосування препарату в період годування груддю не рекомендовано.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами. Як і при застосуванні будь-яких очних крапель, тимчасове затуманення зору або інші візуальні розлади можуть вплинути на здатність керувати транспортним засобом або роботу з іншими механізмами. Якщо затуманення зору виникає одразу після закапування, перед початком керування транспортним засобом або роботою з іншими механізмами необхідно почекати, поки зір не проясниться.

Взаємодії

Не було повідомлень про дослідження взаємодії препарату з іншими лікарськими засобами, однак клінічно значущих взаємодій не очікується.

Повідомлялося про дослідження in vitro специфічної взаємодії травопросту і препаратів, що містять тіомерсал. Ніяких доказів преципітації не виявлено.

Передозування

Відсутні повідомлення про випадки передозування. передозування при місцевому застосуванні навряд чи стане причиною розвитку токсичного ефекту або буде з ним пов'язана. в разі передозування препарату під час закапування очей (очі) слід промити теплою водою. при випадковому проковтуванні препарату проводять симптоматичну і підтримуючу терапію.

Умови зберігання

Зберігати при температурі не вище 25 ˚С.

Читати детальну інструкцію
Редакторська група
Дата створення: 31.03.2023
Дата оновлення: 05.04.2023
alert

Зверніть увагу

Опис препарату Даверіс краплі очні розчин 40 мкг/мл флакон-крапельниця 2,5 мл на цій сторінці є спрощеною версією від anc.ua Перед придбанням або використанням препарату, необхідно консультуватися з лікарем та ознайомитися з оригінальною інструкцією виробника.Інформація надана тільки для ознайомчих цілей і не має бути використана як керівництво до самолікування. Призначення препарату та його дозування може встановити тільки лікар

Поширені запитання

Яка ціна на Даверіс краплі очні розчин 40 мкг/мл флакон-крапельниця 2,5 мл?

289.6 грн. - ціна в Аптеці Низьких Цін на Даверіс краплі очні розчин 40 мкг/мл флакон-крапельниця 2,5 мл.

У чому особливості товару Даверіс краплі очні розчин 40 мкг/мл флакон-крапельниця 2,5 мл?

Препарати для очей Даверіс краплі очні розчин 40 мкг/мл флакон-крапельниця 2,5 мл. Відноситься до Препараты для глаз

Яка діюча речовина Даверіс краплі очні розчин 40 мкг/мл флакон-крапельниця 2,5 мл?

Діючі речовини у Даверис капли глазные раствор 40 мкг/мл флакон-капельница 2,5 мл є Травопрост.

Які відгуки у товару Даверіс краплі очні розчин 40 мкг/мл флакон-крапельниця 2,5 мл?

На жаль на цей товар поки немає відгуків. Ви можете залишити свій відгук за посиланням.