star_on

Як підтримувати здоров'я серця у воєнний час

Дата публікації: 27.03.2023

article page

В умовах війни стан хронічного стресу провокує загострення серцево-судинних хвороб. З турботою про вас, публікуємо прикладні поради, які допоможуть підтримати здоров’я вашого серця.

Корисні поради:

  1. Зверніться до сімейного лікаря або кардіолога для оновлення переліку виписаних препаратів. Якщо ви знаходитесь не в своєму місті, дізнайтесь контакти для дистанційного звернення або скористайтеся онлайн сервісом АНЦ Doc для визначення попереднього діагнозу та отримання безкоштовної консультації лікаря.
  2. Якщо до війни ви отримували ліки за програмою “Доступні ліки” зверніться до лікаря для отримання рецепту заздалегідь. Зараз це можна зробити, як дистанційно, так і безпосередньо в лікарні.
  3. Тримайте кількість ліків системного прийому під контролем. Краще мати вдома мінімальний запас таких ліків на місяц вперед.
  4. Підтримуйте помірну фізичну активність щодня. Прогулянка за відсутності повітряної тривоги або легкі вправи вдома допоможуть підтримати серце в тонусі.
  5. Дотримуйтесь схеми прийому ліків: нагадування на телефоні, ведення таблиці або органайзер для таблеток допоможуть якнайкраще.
  6. Намагайтеся дозовано споживати інформацію, більше відпочивати та перемикати увагу на хобі. Скоригуйте свій раціон: скоротіть споживання солодкого, солоних продуктів та жирних страв. Також можна підключити до раціону БАД (селен, цинк, Q10) або спеціальні вітамінні комплекси з вітамінами групи В та магнієм.

 

Препарати для серця і судин можно просмотреть и заказать на сайте. Следите за здоровьем своего сердца и будьте здоровы!

Усі акції