star_on

Здоров’я зубів

Дата публікації: 27.03.2023

article page

9 лютого, відбувся Міжнародний день стоматолога. Вітаємо всіх лікарів цієї дуже важливої ​​області здоров’я в житті кожного з нас і хочемо поділитися з вами цікавими фактами про гігієну ротової порожнини.

n

1. Електрична зубна щітка не в усіх випадках = користь для вашегно здоров’я. Ми вже писали про те, що відповідно до досліджень  електрична зубна щітка краще видаляє наліт. Однак не варто бігти в аптеку за покупкою нового девайса. Чому Не можна користуватися електричною щіткою при карієсі і білих плямах на емалі – активний механічний тиск провокує руйнацію таких зубів. Тобто ви можете ще сильніше погіршити якість ваших зубів. Якщо неодмінно хочеться придбати електричну щітку, перед її використанням потрібно звернутися до стоматолога і пройти курс реміналізуючої терапії.

n
n

2. Ціна VS якість. Боїтеся і уникаєте фтору в своїй зубній пасті Так робити не варто. Чому фтор необхідний інгредієнт читайте за посиланням. Однак крім умовно “корисного” фтору в пасті шукайте небажані інгредієнти. Завжди звертайте увагу на склад (це стосується як дешевих так і дорогих паст): чи немає триклозану, SLS; наскільки паста абразивна, чи є у неї підтверджені сертифікати якості і клінічні випробування. Вартість зубної пасти дійсності прямо пропорційна її якості. У дешевих пастах використовуються інгредієнти, які можуть завдати шкоди здоров’ю, лаурилсульфат натрію наприклад. Тому не вважайте хорошою пасту ту, яка дає багато піни – найчастіше все зовсім навпаки.

n

3. Відбілювання зубів підходить не всім. Протипоказано робити відбілювання в період вагітності, лактації та людям з алергією на перекис водню. При гіперчутливості зубів, флюорозі в серйозних стадіях і віком до 16 років відбілювання теж не роблять. Також не відбілюють реставровані зуби (коронки і вініри), інакше їх потрібно буде міняти після процедури. Пам’ятайте про те, що стежити за здоров’ям вашої ротової порожнини потрібно з самого юного віку і впродовж усього життя. Найчастіше відвідуйте стамотолог, стежте за якістю свого харчування, обов’язкова гігієна і мінімум шкідливих звичок надовго вбереже білосніжність вашої посмішки.

n
Усі акції