star_on

Корисні поради, як зміцнити імунітет взимку

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Корисні поради, як зміцнити імунітет взимку

Пробіотики та пребіотики. При збалансованому раціоні й помірному споживанні вони допомагають у функціонуванні імунної системи, а також створюють міцний кишковий бар'єр, який не дозволяє виникати шкідливим речовинам, бактеріям і запаленням. Пребіотики - це види клітковини, які можна отримати природним чином споживаючи рослинну їжу: квасолю, бобові, овес, горох, банан і т.п. Пробіотики шукайте в ферментованих продуктах: квашена капуста, чайний гриб, капуста кімчі, натуральному без цукру та емульгатору) йогурту та кисломолочних продуктах.

Використовуйте більше спецій і прянощів. Для того, щоб зміцнити здоров'я взимку, додайте у свій раціон спеції та прянощі. Для зміцнення імунної системи вживайте куркуму, чорний та червоний перець, корицю, імбир та додавайте їх до страв та гарячих напоїв. В холодну пору року вони покращують кровообіг, що важливо для збереження тепла всередині організму, а також посилюють засвоєння цінних речовин з їжі та мають противірусну дію.

Рухайтеся. Сьогодні існує велика кількість досліджень, які підтверджують думку, що рух - продовжує людське життя, а активний спосіб життя безпосередньо впливає на стан міцного імунітету. Пам'ятайте, що регулярні фізичні навантаження стимулюють Т-клітини - головні захисники від вірусів, а також допомагають скоротити кількість кортизолу та знизити рівень напруги за день.

Вітамін С і цинк. Вітамін С зміцнює м'язи, сприяє загоєнню кісток та ран, а також важливий для нормальної роботи імунної системи. Крім цього, він є ефективним противірусним і знижує ризик розвитку простудних захворювань. Цинк відповідає за формування повноцінної імунної відповіді, підтримку здоров’я кісток і шкіри, виробництво білків і ДНК та для правильного відчуття смаку і запаху. Якщо він приймається в перший день після початку простудного захворювання, відновлення організму відбувається швидше, а найголовніше - допомагає імунній системі боротися з вірусами.

Солодке послаблює ваш імунітет. Для стабільної роботи імунної системи потрібно скоротити кількість споживаного цукру. Зловживання глюкозою знижує захисні функції, що збільшує ймовірність захворювання на ГРВІ та вірусні інфекції. Крім цього цукор здатний прискорювати процеси старіння організму і проявляється як зовні, так і внутрішньо, тому що впливає на скорочення синтезу еластину і колагену.

Бережіть себе та підтримуйте імунітет цієї зими!

Усі акції