Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Як зберігати продукти у разі відключення електроенергії?

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Відключення електроенергії - буденність в житті кожного з нас. Стало актуальним питання, як зберігати харчові продукти у таких умовах. Безпека та якість продуктів - запорука здоров’я. Нижче розповімо корисні поради, які допоможуть зберегти вашу їжу довше та зробити безпечною до вживання.

1. При відключенні світла намагайтеся рідше відкривати холодильник. Не впускайте тепло всередину, щоб холод перебував більше часу в ньому.
2. МОЗ нагадує, що в знеструмленому холодильнику продукти залишаються безпечними до 4 годин. 48 годин у повній морозилці та 24 годин у напівпорожній.
3. Якщо відключення електроенергії відбуваються щодня, підготуйте запас харчових продуктів, які не вимагають особливих умов зберігання і купуйте ті, які не швидко псуються без холодильника.
4. По можливості намагайтеся готувати їжу в невеликій кількості, щоб не зберігати продукти занадто довго і щоб вони не псувалися швидко.
5. При відключенні світла понад 3-4 години, покладіть контейнери із замороженою водою в холодильник для утримання холоду.
6. При можливості можна купити сухий або блоковий лід для підтримки холоду в холодильнику. Крім цього, продукти можна помістити в термопакети й сумку-холодильник і віднести на балкон при мінусовій температурі. Також корисними будуть акумулятори холоду.
7. Не пробуйте продукту на смак при тривалому відключенні електрики та викидайте ті, у яких з'явився незвичний запах або змінилася текстура.

Дотримуйтесь цих порад і бережіть себе!