star_on

Поради при випадінні волосся у воєнний час

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Короткі поради при випадінні волосся у воєнний час

  1. Зверніться до лікаря. Якщо ви зіткнулися з сильною втратою волосся і знаходитеся в безпечному місці, зверніться до трихолога. Перш ніж боротися з наслідками, варто з'ясувати причину. Посилання на безоплатну дистанційну медичну допомогу шукайте тут.
  2. Здоровий глузд. Жодних народних рецептів з інтернету, нових шампунів, використання фіксаторів та лаків, тугого перетягування резинками для волосся та фарбувань. Дані маніпуляції можуть сильно погіршити їх стан та не допоможуть при випадінні волосся.
  3. Дефіцит вітамінів. Для здоров'я волосся необхідні наступні вітаміни та речовини: С, B9, B12, A, E, D, а також цинк, залізо, омега-3 і феритин. Якщо в організмі є їх дефіцит - це може бути чинником проблеми. Поновити їх можна за допомогою збалансованого раціону та спеціальних БАДів для відновлення густоти та здоров‘я волосся.
  4. Хронічний стрес. Під час емоційних потрясінь волосяні цибулини випадають активніше, але при усуненні стресових факторів волосся приходить у норму. Щоб підтримувати стабільний стан фахівці рекомендують нормалізувати свій сон, пити чаї з ромашкою або мелісою, скорегувати свій раціон та не перенапружувати організм.
  5. Зниження рівня гормонів. Гормональні збої та захворювання можуть привести до алопеції — активному випаданню волосся. Підтримувати їх стабільний рівень в організмі допоможуть фітоестрогени — рослинні сполуки, які мають подібну до естрогенів дію. Застосовувати їх можна після консультації з лікарем у форі БАДів.

Бережіть себе та слідкуйте за станом здоров’я свого волосся.

Усі акції