Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Все що ви хотіли знати про детокс після новорічних святкувань

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Чи потрібен здоровій людині детокс? Очищення організму від «токсинів» та детокс-марофон для печінки - це спеціальний процес в екстрених випадках, а не панацея для всіх бажаючих. Справжнє очищення організму відбувається у випадку сильної загрози життю або здоров’ю пацієнта і виключно під контролем лікаря в медичному закладі. У всіх інших випадках організм сам справляється з цим завданням без зовнішнього втручання.

Коли все ж організму потрібна «чистка»? Наприклад, при сильних отруєннях, серйозних порушеннях роботи печінки або нирок, якщо вони не справляються зі своїм основним завданням - усуненням та знешкодженням токсичних речовин і продуктів перероблення з організму. Якщо вони не справляються зі своєю роботою, то шкідливі для здоров'я речовини накопичуються, починають отруювати організм і можуть привести до стрімкого погіршення здоров'я.

Печінці потрібний детокс після новорічних застіль? Ні. Печінка є головним фільтром та життєво важливим органом у нашому тілі. Річ у тім, що вона відповідає за власне самоочищення, так само як і за очищення всього організму в цілому. Потрібно лише допомогти їй, а не пробувати на собі всі можливі варіанти з соц.мереж. Вона самостійно оновлюється і ніяких додаткових детокс-марофонів на фруктових смузі та повної відмови від їжі - не потрібно.

Що можна зробити? Розвантажувальні дні - найкращий варіант. Дайте вашій печінці та кишківнику відпочити від великої кількості їжі за новорічний період. Відмовтеся від вживання алкоголю, додайте в раціон більше зелені, овочів, пробіотики та ферментованих продуктів. Головне - це дотримуватися здорового способу життя, більше рухатися та скоротити кількість порцій.

Слідкуйте за своїм здоров'ям в новому році!