star_on

Рідкий колаген та всі його особливості

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Колаген – білок, що становить основу сполучної тканини організму і забезпечує її міцність і еластичність. Іншими словами колаген – головна будівельна одиниця шкіри. Саме він відповідає за міцність хрящів, кісток і еластичність шкіри, адже вона майже на 80% складається з колагену. З віком його синтез знижується, шкіра і м’язи починають втрачати обсяг і еластичність, з’являються зморшки. Волокна колагену в менших обсягах виробляються організмом, що незмінно позначається на стані шкіри: вона стає в’ялою і на ній з’являються зморшки. На сьогоднішній день існує мало досліджень про ефективність використання косметики з колагеном. Однак кілька років тому стався бум на рідкий колаген в форматі стіків і у вигляді порошку, прийом яких, на думку виробників і споживачів, ефектівніше працює на якість шкіри обличчя, ніж звичайні капсули і таблетки. Чи так це насправді

Рідкий колаген - чи насправді він такий корисний

“Немає великої кількості даних про ефективність колагену, а ті, які є – мізерні”, – стверджує Крістофер Гріффітс, професор дерматології з Манчестерського університету. Дослідження конкретної харчової добавка (рідкої форми кологену) показало, що прийом колагену може зменшити ознаки старіння. Для підтвердження antiage-ефекту цієї добавки потрібно більш масштабне дослідження. Для того, щоб докази були переконливими, необхідно проводити більше клінічних випробувань. Дослідження було проведено всього на 18 жінках, а виявлені поліпшення після застосування продукту могли бути викликані іншими факторами, наприклад, поліпшенням харчування.

На сьогоднішній день рідкий колаген не має великої доказової бази. Науково не доведено, що колаген, який надходить до нас в організм, працює на збільшення вироблення «власного» колагену. Багато вчених сходяться на думці, що він швидше за все діє як зволожуючий компонент, не більше того. Він може давати короткочасний ефект розгладження зморшок. Колагенові добавки, призначені для пружності шкіри і боротьби зі зморшками, організм може використовувати для зміцнення кісток або хрящової тканини, а не для скорочення ознак старіння і елестічності шкіри.

Усі акції