star_on

Тунельний синдром

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Тунельний синдром, який ще називають карпальним – це захворювання, що виникає внаслідок здавлювання серединного нерва в області зап’ястя. Швидше за все, кожному з вас знайома ситуація, коли починають боліти і поколювати пальці рук. Один з головних чинників – тривала робота за комп’ютером і одне і теж положення рук протягом дня. Якщо ви працюєте в офісі або за комп’ютером, то швидше за все ви відчували подібні
неприємні відчуття. Біль може посилюватися і з часом може віддавати в руку або в плече.

n
n

Розвиток тунельного синдрому характерний для людей, які по кілька годин на день працюють з комп’ютерною мишкою. Зап’ястя на комп’ютерній мишці знаходиться в зігнутому положенні, через що відбувається перенапруження сухожиль, запалення, і як наслідок, затискання нерва. Тунельний синдром розвивається поступово. Симптоми наступні: біль в кисті руки, яка поступово збільшує свою інтенсивність протягом дня; онімінням кінцівки – може поширюватися з кисті на всю руку і віддавати в плече; слабкістю в суглобі, аж до неможливості підняти склянку або зробити інші побутові руху; почуттям поколювання, особливо гостро відчувається в мізинці і безіменному пальці.

n

Що необхідно робити виходячи з профілактичних міркувань
1. Розминайте кисті рук і влаштовуйте перед комп’ютером міні-зарядку.
2. Не тримайте лікті в напівзігнутому стані тривалу кількість часу.
3. Час від часу міняйте робочий процес: працюйте на клавіатурі на комп’ютері, а потім перейдіть на роботу з ручкою і щоденником.
4. Розминайте кінцівкі за допомогою еспандера або м’якої іграшки протягом дня, щоб розминати м’язи і уникнути зажимів.

n
Усі акції