star_on

Корисні поради, як зберегти тепло в оселі 

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Корисні поради, як зберегти тепло в оселі 

Звільняйте простір навколо радіаторів та теплових приладів. Тепло від батарей повинно безперешкодно поступати в кімнати. Все, що стоїть поряд з ними або впритул знижують поширення та ефективність опалення: щільні шари штор, білизна після прання на батареї, крісла, дивани тощо. При нормальній роботі електропостачання користуючись електричними конвекторами, тепловими панелями та інфрачервоними обігрівачами пам'ятайте про техніку безпеки та не залишайте включеними їх надовго, щоб уникнути перегріву. 

Підготуйте квартиру. Заклейте теплоізолювальним скотчем щілини у підвіконні та вікна ізоляційною стрічкою. Перевірте потік повітря в вентиляційних виходах та при потребі вставте вентиляційні дверцята або картон. Наклейте теплозахисний екран з алюмінієвим покриттям за батарею, закривайте двері в кімнатах. Ці маленькі кроки допоможуть довше зберігати тепло в вашій оселі.

Правильна температура їжі та рідини. Холодна їжа легше проходить через ШКТ і не знаходиться довгий час у шлунку, що не дозволяє якісно засвоїтися корисним компонентам. Нутриціологи рекомендують їсти теплу їжу, тому що вона добре стабілізує роботу травлення, допомагає якісніше засвоюватися нутрієнтам та допоможе зігрітися. Крім цього не забувайте про гарячі чаї з імбиром, супи з червоним перцем та напої з куркумою.

Додаткові шари одягу. Одягайте кілька шарів одягу, термобілизну, загортайтеся в пледи й не забувайте про тепло ніг. Уникайте синтетичних тканин та одягу що сильно обтягує, тому що утворюється парниковий ефект, який призводить до надмірного потовиділення, вологості, розмноження шкідливих бактерій та загострення шкірних захворювань. 


Бережіть тепло! Тримаємось і віримо в нашу перемогу!

Усі акції