star_on

Таурін

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Таурін - амінокислота, що входить до складу тканин і необхідна нашому організму. Він необхідний для обміну речовин у клітинах і відповідно до цього завдання він є незамінним. У старості або травмах рівень таурину в крові падає майже в 2 рази. Недостатність таурину в їжі погіршує вуглеводний (обмін цукрів) та ліпідний (обмін жирів), метаболізм, а також реологічні властивості крові (плинність, згортання, деформованість та агрегаційна активність еритроцитів, лейкоцитів та тромбоцитів). Таурін сприяє поліпшенню енергетичних процесів та стимулює швидке загоєння ран.

Цей компонент активно використовують у медицині, оскільки він відіграє велику роль у жировому обміні, сприяє нормалізації функції клітинних мембран, оптимізації енергетичних та обмінних процесів, а також у харчовій промисловості (БАД) та косметичній індустрії. В останні роки таурін став стандартним компонентом, який додають до енергетичних напоїв та продуктів для спортивного харчування. Він бадьорить і надає енергії, тому він є ключовим компонентом у таких напоях разом із кофеїном.

Таурін в косметиці виконує функції протектора та антиоксиданту одночасно: він знижує процеси старіння в шкірі, усуває наслідки фотоушкодження, захищає шкіру від впливу навколишнього середовища і т.д. .

Усі акції