star_on

SPF блокує синтез вітаміну D

Дата публікації: 27.03.2023

article page
n
Чи блокує сонцезахисний засіб вироблення вітаміну D
n
n
n
 
n
n
n
Одна з головних причин, чому нашому організму потрібен вітамін D – здоров’я кісток. Він незамінний і підтримує рівень фосфату і кальцію в крові, а також сприяє зміцненню кісткових тканин. Також він необхідний для роботи мозгу та імунної системи, впливає на психічне здоров’я і сприяє поліпшенню настрою.
n
n
n
 
n
Однак багато касметологів і дерматологів підкреслюють важливість нанесення сонцезахисних засобів не тільки коли ви відпочіваєте на морі. Чому нам потрібно користуватися SPF захистом від сонячних променів UVA і UVB випромінювання є одним з головних провокаторів зморшок, пігментних плям, руйнування колагену, появи опіків і передчасного старіння.
n
n
n
 
n
n
n
Багато хто задається питання: чи буде виробативается необхідний нам вітамін D при використанні SPF, адже головне завдання сонцезахисних засобів – блокувати вплив випромінювання на шкіру
n
n
n
 
n
n
n
 Не потрібно турбуватися з цього приводу. Справа в тому, хтось з нас зовсім не користується сонцезахисним засобом або ж наносять його тільки на обличчя або руки. Коли продукт з SPF завдано не на всі ділянки тіла, то вітамін D продовжує вироблятися. Перешкодою для синтезу може бути наступна ситуація: якщо ви використовуєте крем товстим шаром на все тіло з найвищим коефіцієнтом захисту і оновлюєте його щогодини.
n
n
n
 
n
Такий підхід потрібен, якщо ви відпочиваєте на морі. Отримати вироблення вітаміну можна в будь-який час, якщо провести на сонці від 15 до 30 хвилин в період його найменшої активності. Тому не переживайте і користуйтеся сонцезахисними засобами.
n
Усі акції