Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Що не можна робити у спеку?

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Блокувати потовиділення. Не використовуйте антиперспірант і не перестарайтеся з тальком. Головне завдання дезодоранту — усунення неприємного запаху і захист від бактерій, а антиперспірант блокує потовиділення та дію потових залоз. Це негативно впливає на тепловий обмін організму (природний та вкрай важливий процес для здоров'я), закупорює пори й може призвести до перегрівання тіла. При необхідності частіше ходіть у душ, оновлюйте дезодорант протягом дня та користуйтеся антибактеріальними вкладними серветками.

Охолодження на максимум. У спеку не вмикайте кондиціонер на повну потужність і не приймайте крижаний душ відразу після приходу з вулиці. Стрімкі перепади повітря та температури негативно впливають на стан організму. Різке занурення в холодну воду може спричинити спазм судин і підвищення артеріального тиску, а від високого потоку повітря у квартирі можна переохолодитися і захворіти. Особливо варто бути акуратними людям із серцево-судинними захворюваннями, цукровим діабетом та гіпертонією. Перепад між кімнатною та вуличною температурою повинен становити не більше 10 градусів.

Зберігати ліки на кухні чи біля вікон. Якщо ви щодня приймаєте якісь ліки, то перевірте в інструкції температуру та спосіб зберігання. При високих температурах та аномальній спеці стають небезпечними аспірин, інсулін, гормональні препарати, контрацептиви тощо. Місце, де знаходиться ваша аптечка і лежать препарати повинно бути сухим з відсутністю фактору вологості та стрімких перепадів температур, а найгірший варіант зберігання - це біля вікна і неподалік плити на кухні.

Носити синтетичний і обтягуючий одяг. Якщо ви носите одяг зі штучних тканин, то він не пропускає повітря і вологу, тим самим утворюється парниковий ефект, який призводить до надмірного виділення поту, вологості та розмноження шкідливих бактерій. Також обтягуючий тіло одяг порушує теплообмін в організмі, а при терті зі шкірою може викликати загострення шкірних захворювань, а також подразнення, свербіж і висип.

Займатися спортом у спеку. При інтенсивних навантаженнях під впливом високих температурах на вулиці йде сильне навантаження на серце та дихальну систему, а активне потовиділення вимиває з організму необхідні мінерали. Перенесіть заняття спортом на ранок або після заходу сонця ввечері.