star_on

Протяг = застуда

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Здається, всі з нас відповіли, що так. Відповідь на це питання здається очевидною, але вона помилкова. Протяг – це потік повітря, який виникає в майже замкнутому приміщенні через певні отвори, що знаходяться навпроти один одного (не закриті двері або вікно і т.п.). Коли організм людини знаходиться в цьому потоці, то струмінь повітря може бути спрямований на конкретну зону тіла, наприклад шию, поперек або спину.

n

Протяг в приміщенні або холодний вітер на вулиці не викликають хворобу самі по собі. Протяг – це фактор, який активує вже наявні в організмі проблеми: не до кінця вилікувана застуда або ГРВІ на протязі може активізуватися з новою силою. Якщо зі здоров’ям все гаразд, але довелося півдня провести за комп’ютером в сидячому положенні, сильно понервувати і говорити по телефону з напруженою шиєю, то навіть невеликий протяг здатний підсилити м’язовий спазм – це стане причиною запалення м’яза.

n

Уникайте протягу вдома і на роботі, не перебуваєте довго на вулиці при сильному вітрі і одягайтеся так, щоб вам було тепло, але не жарко. Якщо вам жарко від теплого і щільного одягу і при цьому з’явиться протяг – шанси, що заболить поперек або будь-який м’яз в рази більше. Слідкуйте за своїм здоров’ям в холодну пору року.

Усі акції