star_on

Раціон на карантині

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Що їсти в умовах низької фізичної активності

n

1. Більше білка. Білкова їжа хороша тим, що повільно перетравлюється і забезпечує почуття насичення надовго, а значить, позбавляє вас від постійної потреби чимось перекусити. Крім того, білок зміцнює імунітет, допомагає зберегти м’язову масу в умовах відсутності (або меншої інтенсивності) тренувань і знизити ризик набору ваги. Складіть основу свого раціону з білкових продуктів, таких як м’ясо птиці, біла риба і білок з яєць. Прихильникам рослинної дієти рекомендуємо звернути увагу на кіноа, квасолю, сочевицю і кунжут – рекордсменів за змістом рослинного білка.

n

2.Більше клітковини. Як і в ситуації з білком, багата клітковиною їжа довго перетравлюється, що не дає вам відчувати почуття голоду довгий час. Клітковина очищає організм від токсинів, виводить все зайве і забезпечує профілактику захворювань шлунково-кишкового тракту. Джерело клітковини – це в першу чергу овочі. Слідкуйте за тим, щоб їх було дійсно багато в вашому раціоні. Робіть салати зі свіжих овочів, готуйте брокколі і цвітну капусту на пару, а баклажани і кабачки на сухій сковороді. Самоізоляція – відмінний привід урізноманітнити раціон і спробувати нові рецепти.

n

3.Слідкуйте за вживанням цукру і солі. Сіль і цукор, безсумнівно, потрібні нашому організму, але в суворо визначених кількостях. Їх надлишок викликає набряки, веде до набору ваги і може спровокувати розвиток хронічних захворювань. В умовах зниженої активності стежити за кількістю споживаних солі і цукру особливо важливо. Намагайтеся по мінімуму солити їжу, не зловживайте напівфабрикатами і консервованими продуктами, а кількість солодкого взагалі строго обмежте. Відразу дайте собі установку на два кубика шоколаду в день або шматок торта раз в тиждень. Карантин рано чи пізно закінчиться, і всім нам хочеться бути в хорошій формі.

Усі акції