Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Практичні рекомендації при дотриманні Великого посту від “Аптеки АНЦ”

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Великий піст відрізняється від звичайної дієти більш суворим режимом і обмеженнями. Під час посту необхідно виключити з раціону яловичину, свинину, курку, яйця, молочні продукти, продукти, що містять цукор (і взагалі, всі солодкі десерти), алкоголь і всілякі надмірності.

n

Але в першу чергу, Великий піст це духовне очищення. Це не дієта. Не виключається можливість втрати ваги під час посту, але це просто приємне доповнення. В кінці ви все одно повертаєтеся до звичайного режиму харчування (якщо, звичайно, побажаєте того, може, Вам сподобається притримуватися посту), що спричинить за собою відновлення початкової ваги, можливо, навіть з надлишком.

n

“Аптека АНЦ” ділиться з вами порадами та рекомендаціями, які допоможуть мінімізувати стрес, який неминуче буде відчувати ваш організм.

n

Необхідно:

n

1. Забезпечити нормальне функцінірованіе ШКТ

n

Різка відмова від продуктів тваринного походження може мати неоднозначний вплив на організм. Відмова від яловичини, свинини, птиці, яєць, риби позначиться позитивними змінами в роботі шлунково-кишкового тракту у цілому, перш за все, відсутністю втоми, тяжкості, а так само появою відчуття легкості і гарного настрою. Має невелику ймовірність поява дискомфорту за рахунок виключення кисломолочних продуктів, тому варто включити в раціон вівсянку і квашену капусту – це може допомогти нормалізувати баланс мікрофлори і стабілізувати роботу шлунково-кишкового тракту у цілому.

n

2. Приймати добавки, що містять кальцій

n

Відмова від кисломолочних продуктів може привести до невеликого дефіциту кальцію. Кальцій є незамінним макроелементом, що надає кісткам і зубам міцність. Також, крім біологічно активних добавок, багаті кальцієм й зелені овочі та горіхи.

n

3. Урізноманітнити раціон харчування

n

Насправді, виключення продуктів тваринного походження не робить харчування одноманітним. З дозволених продуктів рослинного походження можна приготувати безліч смачних і поживних страв, а головне, корисних! В інтернеті є безліч рецептів страв, які варто обов’язково приготувати щоб провести пост смачно і без шкоди здоров’ю (наприклад, авітамінозом).

n

4. Споживати достатню кількість води

n

Будь-яку зміну звичного способу харчування організм сприймає як стрес і починає запасати воду. Щоб уникнути набряків і дефіциту води, необхідно пити достатню кількість рідини. Людська кров на 4/5 складається з води, поповнення балансу якої дуже важливо для будови нових клітин крові. Вода також необхідна для нормальної роботи мозку.

n

5. Споживати достатню кількість білка, знайдіть альтернативу м’ясу

n

На початку посту можна відчути неастачу тваринного білка в раціоні харчування. Тому варто заповнити цю нестачу білком рослинним, який в достатній кількості міститься в сої, горіхах.

n

6. Не забувати про споживання жирів

n

У певний час посту не можна використовувати в їжу навіть рослинне масло (олія). Тому дотримуйтесь норми споживання жирів, бажано, ненасичених. Кращі для цього продукти – авокадо, насіння льону – які можна з успіхом використовувати в приготуванні каш, салатів.

n

7. Пам’ятати, що Великий піст – це не тільки обмеження в їжі.

n

Піст – це в першу чергу духовне очищення, а не дієта. Важлива суть поста – позитивний настрій, добродіяльність, відмова від вседозвільного життя. Обмеження в раціоні харчування сприймаються виключно як допоміжний інструмент, щоб очищення було повним: і духовним, і тілесним. Необхідно бути добрим, і відкритим і тоді Великий піст пройде з користю!

Усі акції